Mani Gardumi - maltītes steidzīgajiem un ne tikai

Padomi • 19. Marts, 2020
DAUDZVEIDĪGI, KVALITATĪVI UN GARŠĪGI – ŠĪS TRĪS ĪPAŠĪBAS IR RAKSTURĪGAS VISIEM PRODUKTIEM MANI GARDUMI PLAŠAJĀ SORTIMENTĀ.

Tas sagatavots ar lielu rūpību un diendienā tiek pilnveidots, lai katrs klients atrastu sev piemērotāko maltīti, ko ieturēt steidzīgajā dzīves ritmā.

Lai padarītu klientu ikdienu arvien vieglāku un ērtāku, Rimi piedāvā fasētas porciju maltītes un lielu garšu daudzveidību, turklāt ne tikai gaļas un zivs ēdienus, bet arī veģetāriešiem piemērotus produktus. Mani Gardumi sortimentā ir, piemēram, liellopu strogonovs ar kartupeļu biezeni, vistas filejas WOK ar nūdelēm, Nīlas asara fileja ar dārzeņiem un rīsiem, lazanja, vistas šķiņķu šašliks ar dārzeņiem, kartupeļu un gaļas sacepums, paprikas peperonata ar cukīni, sautētas zaļās pupas, turku zirņi ar dārzeņiem, grūbas ar cūkgaļu un dārzeņiem un sēņu risoto ar austrumu dārzeņiem.

Šīs maltītes šobrīd pieejamas sešos Rimi hipermārketos – Spicē, Alfā, Stirnās, Valdemārā, Dammē un Pulkveža Brieža, kur katrs var atrast un nobaudīt sev tīkamāko garšu salikumu. Kā liecina pārdošanas dati, Rimi hipermārketu klienti īpaši iecienījuši gaļas ēdienus, lielākoties priekšroku dodot vieglajai un veselīgajai vistas gaļai. Klientu iecienītākās maltītes šobrīd ir vistas šķiņķu šašliks ar dārzeņiem un vistas filejas WOK ar nūdelēm, bet līderu trijnieku noslēdz lazanja. Atliek vien uz 5 minūtēm ielikt porciju krāsnī, lai baudītu karstu, tajā pašā dienā gatavotu maltīti!

Tie pircēji, kuri labprātāk izvēlas vieglas un svaigas maltītes, dod priekšroku salātiem, kombinējot to sastāvdaļas un salātu piedevas Rimi salātu bāros vai izvēloties gatavos Mans Rimi svaigo lapu salātus, piemēram, grieķu salātus un Cēzara salātus ar vistas fileju vai garnelēm. Arvien lielāku popularitāti iemanto arī Mani Gardumi svaigi spiestās apelsīnu sulas.

ĪPAŠI AKTUĀLS UN MŪSDIENĪGS PIEDĀVĀJUMS STEIDZĪGAJIEM IR ARĪ RIMI JAUNUMS – POKIJI JEB POKE BĻODAS, ĒDIENS, KO VISĀ PASAULĒ PAZĪST AR NOSAUKUMU POKE JEB POKE BOWLS.

Šī ēdiena dzimtene ir Havaju salas, kur zvejnieki, zvejojot vai tīrot lomu, to tradicionāli gatavoja no zivju atgriezumiem, papildinot ar jūraszālēm un jūras sāli. Ēdiena nosaukums, ko izrunā līdzīgi angļu valodas vārdam okay, burtiskā tulkojumā nozīmē “sagriezt krusteniski” – tātad gan garumā, gan platumā jeb gluži vienkārši gabaliņos. Tradicionāli šo ēdienu gatavo no termiski neapstrādātām zivīm, visbiežāk tunča, kas marinēts sojas mērces, sezama eļļas un sīpolu marinādē. Taču šobrīd tam ir ļoti daudz dažādu versiju, un vienlīdz lielas izredzes nokļūt poke bļodā ir gan lasim, gan mīdijām un pat astoņkājim.

Pagājušā gadsimta 70. gados poke bļodas pamazām kļuva populāras Ziemeļamerikā, bet pēdējā desmitgadē tās ir īsts modes kliedziens gan ASV, gan Āzijā un Eiropā, un pieprasījums pēc tām aug aizvien straujāk. Šie produkti ir vizuāli ļoti pievilcīgi un krāsaini, bet to saturs – īpaši piemērots tiem, kuri dod priekšroku svaigam, termiski neapstrādātam ēdienam.

Pašlaik Rimi piedāvā četru veidu pokijus. Divos variantos trauciņā gozējas lasis ar ponzu mērci, kas ir japāņu virtuvei raksturīga citrusu mērce uz sojas mērces bāzes, vai tradicionālo poke mērci no sojas mērces, sezama eļļas, sīpoliem un ķiplokiem.

"ŠĪ IR LABA IZVĒLE, LAI BAGĀTINĀTU ĒDIENKARTI AR ZAĻUMIEM, DĀRZEŅIEM UN OLBALTUMVIELĀM. LASIS UN AVOKADO SATUR MONO UN POLINEPIESĀTINĀTĀS TAUKSKĀBES, KAS POZITĪVI IETEKMĒ PAŠSAJŪTU.

Turklāt papildus nav jāpievieno sāls un cukurs, jo mērces sastāvā šīs piedevas jau ir iekļautas,” skaidro Rimi veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.

ŠIS POKIJS IR LABA IZVĒLE TIEM, KURI NELIETO UZTURĀ DZĪVNIEKU VALSTS IZCELSMES PRODUKTUS VAI VIENKĀRŠI GRIB SAMAZINĀT GAĻAS GAĻAS PATĒRIŅU IKDIENĀ. POKIJA SASTĀVĀ IETILPST SEZAMA SĒKLAS, KAS SATUR MANGĀNU, MAGNIJU, KALCIJU, DZELZI, FOSFORU, SELĒNU, CINKU UN B GRUPAS VITAMĪNUS.

Savukārt pārējie divi pokiju varianti ir piemēroti veģetāriešiem – šīs maltītes sastāv tikai no dārzeņiem ar ponzu vai poke mērci. “Līdzīgi kā avokado, arī sezama sēklas satur mononepiesātinātās taukskābes, kas mazina kardiovaskulāro saslimšanu risku,” uzsver Olga Ļubina.

Iesakām ikvienam nobaudīt šos burvīgos Mani Gardumi ēdienus!


Populārākie raksti