Mārcis Mitrevics

Zinfandel un Primitivo

Padomi • 03. Marts, 2022
Apūlijas reģionā top lieliski vīni 

Sauss sarkanvīns Cantine San Marzano Sessantanni Primitivo Di Manduria, Puglia, Itālija, 14,5%

Apūlijas reģionā top lieliski vīni – arī šis ar raksturīgu rubīnsarkanu krāsu un dāsnu aromātu, kurā mijas sarkano augļu, kafijas un ozolkoka notis. Vīnam ir sabalansēta garša ar sulīgām sarkano augļu un saldenām vaniļas niansēm, kurus papildina maigi tanīni. Lieliski sader ar pikantiem ēdieniem, sarkano gaļu vai medījumiem. Pasniegšanas temperatūra 18°C.

Sauss sarkanvīns 1000 Stories Zinfandel, California, ASV, 14,5%, 0,75 l

Zinfandel ar sulīgu sarkano ogu – zemeņu, aveņu un melno ķiršu – smaržas un garšas struktūru, zīdainu miecvielu un sabalansēta skābuma pieskārienu, vaniļas, kokosriekstu un karameles niansēm, ko veicinājusi nogatavināšana burbona mucā. Vīns meditācijai. Pasniegts 18°C temperatūrā, saderēs ar krāsnī ceptu medījumu vai citu sarkano gaļu un īpaši izturētiem cietiem sieriem.

Sauss sarkanvīns Luna Argenta Appassimento Negroamaro Primitivo, Puglia, Itālija, 14%, 0,75 l

Vīns izgatavots no Itālijas dienvidiem raksturīgām vīnogu šķirnēm Negroamaro un Primitivo, kas tiek daļēji žāvētas – šo procesu sauc appassimento. Buķetē sarkano ogu aromāti ar garšvielu un vaniļas notīm. Garša sabalansēta, ar labu struktūru un maigiem tanīniem. Vīns labi sader ar gaļas ēdieniem un dažādām sieru šķirnēm. Pasniedzams 14–16°C temperatūrā.

Sauss sarkanvīns Kendall-Jackson Vintners Reserve Zinfandel, 14,5%, 0,75 l

Šis Zinfandel audzēts galvenokārt Kalifornijas piekrastes kalnainajos un vecākajos vīna dārzos un izceļas ar intensīvu, koncentrētu garšu un krāsu. Spilgtas aveņu, plūmju un kazeņu notis, spēcīgi tanīni, ilgstoša pēcgarša ar ciedru riekstu un garšvielu notīm, kas nāk no noturēšanas franču un amerikāņu ozolkoka mucās. Labi saderēs ar gaļas pamatēdieniem un grilētiem dārzeņiem.

Sauss sarkanvīns Western Cellars Zinfandel California, ASV, 13,5%, 0,75 l

Sildošs un nedaudz pikants sarkanvīns, darināts no Kalifornijas Zinfandel vīnogām. Tās audzētas Kalifornijas centrālajā ielejā, kas stiepjas uz dienvidiem no Sanfrancisko paralēli Klusajam okeānam. Ideāls bārbekjū vai grilētu burgeru sabiedrotais. Iespējams, atradīsiet saderību ar tumšo šokolādi.

Sauss sarkanvīns 3 Passo Rosso Biologico, Puglia, Itālija, 14%

Darināts no Apūlijas izcelsmes Primitivo vīnogām, vīna radīšanas procesā ievērojot trīs soļus (3 Passo): rūpīgu bioloģisko vīnogu atlasi, īpaši ilgu vīnogu nogatavināšanu un paildzinātu vīnogu miziņu macerāciju. Intensīvi sarkana krāsu palete un pilnīga smaržu buķete ar nobriedušu sarkano ogu un ozolkoka garšvielu aromātu niansēm. Vīns pirmajiem ēdieniem un sarkanai gaļai.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.


Populārākie raksti