Bērni dekorē kūkas atvasaras noskaņās

Svētki • 09. Septembris, 2022
“Svētkos, kas notiek rudens sākumā, kūkas var rotāt ar augļiem un paša dārzā audzētiem ziediem – veidosies skaista atvasaras noskaņa,” iesaka “Rimi bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa. Viņa kopā ar brāli Klāvu un māsu Sāru parāda savas kūku dekorēšanas idejas.

Burciņkūka ar vasaras ogām

“Burciņkūkas modē ienāca jau pirms laika, taču joprojām nav zaudējušas aktualitāti. Tās īpaši noder, ja nāk daudz viesu un trūkst deserta trauciņu vai paredzēts doties piknikā vai pārgājienā,” stāsta Lība Smildziņa. Ja burciņai nav plānots likt vāku, viņa iesaka bagātīgi izdekorēt arī šādu kūku, jo, kā saka Lība, “bērni ēd ar acīm”.

Burciņkūkai nevajag īpašas receptes – kārtās liek savus mīļākos cepumus, ogas un putukrējumu. “Dekoram izmanto ogas – tās, kas ģimenes bērniem garšo visvairāk,” iesaka Lība.

Augļu dārzs

“Lieliski izskatīsies kūka, kura veidota kā bagātīgu ražu piedzīvojis augļudārzs,” stāsta “Rimi bērniem” eksperte. Viņa piekodina, ka kūkā drīkst spraust tikai tāda koka zaru, kas audzis paša dārzā, nevis, piemēram, ceļa malā vai pilsētas pagalmā.

Klāvs padalās, ka izvēlējušies kūku rotāt ar mini apelsīniem jeb kumkvatiem. “Tie ir augļi, kas ēdami ar visu mizu un kūku dekoros izskatās ļoti grezni,” viņš uzskata, piebilstot, ka abiem ar mazo māsu Sāru kumkvats garšo, neraugoties uz tā rūgteno mizu. Klāvs teic, ka šāda koncepta kūkai lieliski piederētos arī, piemēram, paradīzes ābolīši, aroniju ķekari un citi augļi un ogas, kas pašiem tīk.

Zefīru un ziedu tornis

“Mūsu omītei ir rožu dārzs, skaistākās rozes no tā reizēm es uzlieku uz kūkas,” stāsta “Rimi bērniem” bērnu lietu eksperte Sāra Smildziņa. Viņa kopā ar brāli un māsu dažkārt taisa pavisam viegli pagatavojamu kūku, kas, neraugoties uz vienkāršo recepti, uz svētku galda izskatās ļoti krāšņi.

“Šai kūkai var izmantot zefīru vai bezē cepumus, ko sastiprina kopā ar krēmu,” pamāca Klāvs. Krēmam vajadzēs 500 g maskarpones krēma, ko saputo ar 200 ml saldā krējuma. Cukuru pievieno pēc garšas. Aromātam piespiež pusi no citrona sulas un pierīvē tā miziņu.

Zefīru kārto torņa formā, dekorējot ar ogām un ziediem pēc izvēles.


Populārākie raksti