Normunds Baranovskis

Divas ātri pagatavojamu ogu ievārījumu receptes. Video

Uzturs • 11. Augusts, 2021
Ievārījums kā papildinājums brokastu pankūkām, plācenīšiem, desertiem ir noderīgs vienmēr. Rimi Bērniem gardēdes Lība un Sāra gatavo šefpavāra Normunda Baranovska ieteiktus, pavisam vienkāršus ievārījumus, kurus var pagatavot arī bērni!
 

Plūmju-kazeņu ievārījums

Gatavošanas laiks: 20 minūtes

Apelsīna miziņa

Viena apelsīna sula

50 ml ūdens

3 ēdamkarotes kļavu sīrupa

250 g kazeņu

250 g plūmes bez kauliņiem

3 ēdamk. čia sēklu

Pagatavošana:

Sarīvē apelsīna miziņu un izspiež apelsīna sulu. Katlā pievieno ūdeni un kļavu sīrupu. Tajā liek kazenes un no kauliņiem attīrītas plūmes. Ievārījumu vāra 5-10 minūtes, beigās pievienojot čia sēklas. Ievārījumu lej burciņā un izlieto aptuveni mēneša laikā.

‘’Šis ievārījums īpaši garšos tiem, kuriem patīk ievārījumi ar ogu sēkliņām, jo papildus pievienotas čia sēklas,’’ iesaka Rimi Bērniem gardēdis Normunds Baranovskis.

Upeņu džems

Gatavošanas laiks: 10 minūtes

500 g upeņu

150 g kļavu sīrupa

Glāze ūdens

5 g Agar Agar pulvera

Pagatavošana:

Sablendē upenes ar kļavu sīrupu un pievieno glāzi ūdens. Iegūto masu izberž caur sietiņu, pievieno Agar Agar pulveri un vāra aptuveni 2 minūtes.

‘’Agar Agar pulveris būs lieliska augu valsts alternatīva želatīnam, kas padarīs ievārījumu želejīgāku,’’ teic Rimi Bērniem šefpavārs Normunds Baranovskis.


Populārākie raksti