Lība Smildziņa
Garšas eksperte

Ātri pagatavojamas un vasarīgas pusdienas visai ģimenei

Uzturs • 11. Augusts, 2022
“Šī ir pusdienu ideja, kas, manuprāt, patiks ļoti daudzām ģimenēm. Esmu novērojusi, ka ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem parasti garšo rīsi, gurķi un vistas fileja,” prāto “Rimi bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa.

Ēdiena gatavošanas process ir vienkāršs, tieši tāpēc tajā var iesaistīties dažāda vecuma ģimenes locekļi – viens var plānās loksnēs griezt gurķi, otrs sagatavot un cept vistas filejas, vēl kāds uzklāt galdu.

Rīsi ar vistas un sēņu mērci

4+ personām

Gatavošanas laiks: 15–20 minūtes

Nepieciešams:

3–4 vistas filejas

1 ēdamk. itāļu garšvielu maisījuma

1/2 tējk. sāls

eļļa apcepšanai

1 ēdamk. sojas mērces

300 g sēņu

250 ml saldā krējuma

200 g (2 pac.) rīsu

1 garais gurķis

1/2–1 laima sula

sāls un cukurs pēc garšas

Gatavošana:

Gurķi sagriež plānās strēmelēs, pievieno sāli, cukuru un laima sulu, viegli apmaisa, un salāti ir gatavi!

Rīsus novāra sālsūdenī pēc instrukcijas uz iepakojuma.

Vistas filejas resnākajā galā iegriež dažas strēmelītes tik dziļi, lai tās būtu vienādas ar tievāko filejas galu. Apkaisa ar sāli un garšvielām. Cep uz ietaukotas pannas no katras puses 2 minūtes. Pievieno sēnes, nedaudz vēl pacep. Pievieno sojas mērci un krējumu.

Pasniedz rīsus ar vistas un sēņu mērci un svaigi marinētiem gurķu salātiem.


Populārākie raksti

Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.