Saldējums, pankūkas un šokolādes krēms… bez pievienota cukura!

Uzturs • 17. Oktobris, 2023
“Reizēm vecāki mums aizrāda, ka nedrīkst ēst tik daudz gardumu, kam ir pievienots cukurs. Varbūt rodas jautājums: ko tad lai saldu apēd? Mums ir idejas trīs saldēdieniem, kam nav pievienots nedz baltais, nedz brūnais cukurs, bet ir saldi tāpat!” teic “Rimi Bērniem” bērnu lietu eksperti – brālis Klāvs ar māsām Lību un Sāru.

“Pirms izvēlaties kādu no receptēm, ir vērts zināt: ikvienu no šiem desertiem pagatavot ir patiešām vienkārši!” atklāj Lība.

Šokolādes krēms

Saldo garšu šim krēmam piešķir banāns un dateles.

Sastāvdaļas:

  • 6 dateles
  • 1 avokado
  • 1 labi nogatavojies banāns
  • 1 glāze (200 līdz 250 ml) piena
  • 2 ēdamk. kakao pulvera

Gatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sakuļ vijīgā masā.
  2. Kārto deserta traukos un atstāj sastingt ledusskapī aptuveni uz 4 līdz 5 stundām.

Mango saldējums

Saldo garšu saldējumam nodrošina gan mango, gan dateles, gan arī apelsīna sula.

Sastāvdaļas:

  • 400 g saldēta mango
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 apelsīns (sula)
  • 2 dateles

Gatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sakuļ krēmīgā masā.
  2. Saldējuma masu lej trauciņos un liek saldētavā.

Banānu pankūkas

Banāns ir īpašs ar to, ka arī citos ēdienos to var likt cukura vietā. Tāpēc banānu pankūkas noteikti ir vērts izmēģināt un iekļaut savā regulārajā ēdienkartē!

Sastāvdaļas:

  • 2 pārgatavojušies banāni
  • 1 ola
  • 4 līdz 5 ēdamk. miltu
  • Eļļa cepšanai

Gatavošana:

  1. Banānus samīca, pievieno olu un miltus, masu rūpīgi sajauc.
  2. Pankūku mīklu ar karoti liek uz pannas uzkarsētā eļļā un cep zeltaini brūnas.


Populārākie raksti