Sastāvdaļas
-
Makaroni Cannelloni250 g
-
Saldēti spināti400 g
-
Biezpiens500 g
-
Olas2 gab.
-
Siers Mozzarella500 g
-
Saldais krējums200 ml
-
Tomātu/picas mērce vai tomātu gabaliņi savā sulā0.5 L
-
Ķiploki3 daiva (-s)
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
-
Baziliks15 lapiņas
-
Vidusjūras garšvielas1 Ēdamkarote
-
Oregano (raudene)0.5 Ēdamkarote
-
Piecu piparu maisījums0.5 Ēdamkarote
-
Čili pārslas0.25 Ēdamkarote
-
Sarīvēts cietais siers (Parmas vai Džugas)100 g
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šī recepte nāk no itāļu virtuves, esmu to drusku latviskojusi. Varbūt pat labāk... Var arī nelikt spinātus, bet iesaku – veselīgi un skaisti! Var sagatavot iepriekšējā vakarā un likt krāsnī nākamajā dienā.
Cepeškrāsni sasildi līdz 200 grādiem.
Atkausē spinātus, nolej sulu.
Cepamajā pannā (35 x 25 cm) ielej 100 ml tomātu mērces un 75 ml saldā krējuma un samaisi, lai vienmērīgi klāj pannas dibenu.
Sarīvē mocarellas sieru.
Sakapā pētersīļus un baziliku.
Atkausē spinātus un tos arī sakapā.
Bļodā samaisi biezpienu, olas, spinātus, pētersīļus, baziliku, 400 g mocarellas siera, ķiplokus (izspiestus ķiplokspiedē) un garšvielas.
Pildi nevārītus makaronus un ievieto pannā.
Pārējo tomātu mērci samaisi ar atlikušo saldo krējumu. Pārlej pāri pildītajiem makaroniem.
Pārkaisi ar 100 g mocarellas siera un cieto sieru.
Pārklāj cieši ar foliju. Liec krāsnī un cep 20 minūtes.
Noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, līdz siers burbuļo un kļūst zeltaini brūns.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Marinējumi
Pīrāgi
Smūtiji
Boles
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Lieto ar mēru
Mājās gatavota maize