Augstspiediena katlā gatavots liellops ar šķelto zirņu biezeni

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Augstspiediena katlā gatavots liellops ar šķelto zirņu biezeni

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Liellopa stroganovs
     550 g
  • Olīveļļa Rimi Light
     20 g
  • Selerijas sakne
     200 g
  • Burkāni
     300 g
  • Zaļi zirnīši Rimi (saldēti)
     100 g
  • Šalotes sīpols
     2 gabali
  • Liellopa vai vistas buljons
     2.5 L

Biezenis

  • Šķeltie zirņi Rimi Basic
     300 g
  • Kartupeļi
     120 g
  • Ūdens
      pēc nepieciešamības
  • Sāls
     4 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ja gatavo mērci parastajā katlā, tad atceries, ka tev būs jāgatavo 2-3 reizes ilgāk un būs nepieciešams vairāk buljona, jo parastajā katlā tas ātrāk iztvaicē.

Sagriez seleriju sakni un burkānus strēmelītēs, šalotes sīpolu kubiņos.

Olīveļļā apcep liellopa gabaliņus, pievieno sīpolu un saknes.

Pielej buljonu un liec katlam virsū vāku. Ja tev nav buljona, izmanto ūdeni un sev iecienītākās garšvielas.

Kad sākas spiediens, samazini temperatūru uz pusi un vāri zem spiediena 20 minūtes.

Liec vārīt biezeni. Zirņiem pielej tīru ūdeni, lai tas pārklāj vismaz 2 cm un pievieno sagrieztus kartupeļus un sāli.

Vāri līdz zirņi un kartupeļi mīksti un ūdens gandrīz novārījies. Samal krēmveida biezenī. 

Ja biezenis tev šķiet par šķidru, liec to atpakaļ uz plīts un maisot iztvaicē lieko šķidrumu. 

Pasniedz biezeni kopā ar liellopa mērci.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīts kāposts

2h • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sīpolu tarte

20min • Vidēji grūti