Auzu putra ar ābolu-apelsīnu mērci

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Auzu putra ar ābolu-apelsīnu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Putra

  • Pilngraudu auzu pārslas
     160 g
  • Ūdens
     400 ml
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Piens
     400 ml

Mērce

  • Apelsīns
     1 gab.
  • Ābols
     1 gab.
  • Kanēlis
     0.5 tējk.
  • Cukurs
     1 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Auzu pārslas vāri sālsūdenī 3 minūtes un atstāj uzbriest. 

Pa to laiku sagriez vai sarīvē ābolu pēc iespējas smalkāk. 

Liec katlā, pievieno mizu no puses apelsīna, pieber cukuru un kanēli un no apelsīna izspied sulu.

Vāri, līdz āboli mīksti. 

Uzbriedušajām pārslām katliņā pielej pienu un karsē, līdz putra kļūst krēmīga. 

Pasniedz visu kopā siltu.

Līdzīgas receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kraukšķīgās mencas sendvičs

15min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Krēmsiera krēms maizītēm

1h 10min • Viegli