Auzu putra ar ābolu-apelsīnu mērci

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Auzu putra ar ābolu-apelsīnu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Putra

  • Pilngraudu auzu pārslas
     160 g
  • Ūdens
     400 ml
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Piens
     400 ml

Mērce

  • Apelsīns
     1 gabali
  • Ābols
     1 gabali
  • Kanēlis
     0.5 Tējkarotes
  • Cukurs
     1 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Auzu pārslas vāri sālsūdenī 3 minūtes un atstāj uzbriest. 

Pa to laiku sagriez vai sarīvē ābolu pēc iespējas smalkāk. 

Liec katlā, pievieno mizu no puses apelsīna, pieber cukuru un kanēli un no apelsīna izspied sulu.

Vāri, līdz āboli mīksti. 

Uzbriedušajām pārslām katliņā pielej pienu un karsē, līdz putra kļūst krēmīga. 

Pasniedz visu kopā siltu.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tomātu pīrāgs

1h 55min • Vidēji grūti

Pildītās spinātu pankūkas

25min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Svaiga pasta ar pīles ragū

5h 40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Omlete ar sparģeļiem

20min • Viegli