Auzu putra ar ābolu-apelsīnu mērci

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Auzu putra ar ābolu-apelsīnu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Putra

  • Pilngraudu auzu pārslas
     160 g
  • Ūdens
     400 ml
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Piens
     400 ml

Mērce

  • Apelsīns
     1 gabali
  • Ābols
     1 gabali
  • Kanēlis
     0.5 Tējkarotes
  • Cukurs
     1 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Auzu pārslas vāri sālsūdenī 3 minūtes un atstāj uzbriest. 

Pa to laiku sagriez vai sarīvē ābolu pēc iespējas smalkāk. 

Liec katlā, pievieno mizu no puses apelsīna, pieber cukuru un kanēli un no apelsīna izspied sulu.

Vāri, līdz āboli mīksti. 

Uzbriedušajām pārslām katliņā pielej pienu un karsē, līdz putra kļūst krēmīga. 

Pasniedz visu kopā siltu.

Saistītās receptes

Pildītās spinātu pankūkas

25min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas kebabs uz grila

20min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Omlete ar sparģeļiem

20min • Viegli