Franču pīrāgs ar brokoļiem un brī sieru

  • Gatavošana 1h 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Pīrāgs

  • Milti
     190 g
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Sviests (auksts, sarīvēts)
     110 g
  • Sezama sēklas (apceptas)
     3 ēdamk.
  • Ūdens
     80 ml
  • Sviests
      trauka ieziešanai

Pildījums

  • Olas
     6 gab.
  • Piens
     250 ml
  • Grieķu jogurts
     125 g
  • Timiāns
     2 ēdamk.
  • Baziliks (svaigs)
     2 ēdamk.
  • Dilles
     1 ēdamk.
  • Maurloki (svaigi)
     1 ēdamk.
  • Kajēnas pipari
     1 ēdamk.
  • Brokolis (mazs)
     0.5 gab.
  • Puravs
     0.5 gab.
  • Siers Brie
     115 g
  • Medus
     1 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo pīrāga cepampannu, ieziežot to ar sviestu.

Bļodā sajauc miltus, sāli un sezama sēklas, pievieno aukstu sviestu un maisa. Sastāvdaļām pamazām lej klāt ūdeni, līdz izveidojas viendabīga mīklas masa.

Masu liek sagatavotajā cepampannā, piespiež pie pamatnes un malām. 

Uzsilda krāsni līdz 190°C.  Izņem pamatni no ledusskapja, uzklāj cepampapīru un uzliek svaru. Tad liek cepties 15 minūtes.

Tikmēr bļodā ar rokas putojamo slotiņu sajauc olas, pienu, jogurtu, zaļumus un sarkanos piparus. Pievieno arī šķipsniņu sāls un piparus.

Brokoli sadala mazākos gabalos, atstājot 4 lielus. Uz pamatnes saliek šos gabalus, 8 brī siera gabaliņus un visu aplej ar medu.

Lej virsū olu maisījumu. Bišķīt pakrata, lai viss noklājas vienmērīgi. Atlikušās 4 brokoļu daļas pārgriež uz pusēm un saliek pa virsu. Pārkaisa ar sagrieztu puravu.

Cep 55 - 65 minūtes, līdz pīrāga centrā olas ir izcepušās.

Ļauj atdzist 5-10 minūtes un pasniedz, pārkaisītu ar svaigiem zaļumiem.  

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kraukšķīgās mencas sendvičs

15min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes