Avokado maizīte ar plaucētu olu un tomātiem

  • Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Tomāti
     2 gab.
  • Rapšu eļļa
     1 tējk.
  • Olas
     2 gab.
  • Avokado
     1 gabali
  • Maize
     2 šķēlīte (-s)
  • Rukola
     2 sauja (-s)
  • Pipari
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tomātus pārgriez uz pusēm un ar eļļu apsmērē griezuma vietu.

Uzkarsētā pannā liec tomātus ar griezuma vietu uz leju un cep līdz tie ir mīksti un nedaudz karamelizējušies.

Olu iesit mazā bļodiņā.
Katliņā uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un uguni izslēdz.
Pirms olu ielej katliņā ar verdošu ūdeni, kas neburbuļo, ūdeni iegriez virpulī.

Atstāj sautēties 2-3 min. līdz baltums ir ciets, bet dzeltenums vēljoprojām šķidrs.

Avokado pārgriez uz pusēm, izņem kauliņu.
Mīkstumu liec uz apgrauzdētas maizes un saspaidi ar dakšiņu.
Pa virsu liec plaucētu olu.

Pasniedz ar sauju rukolas un ceptiem tomātiem. Pēc vēlēšanās pārkaisi ar pipariem un sāli.

Saistītās receptes

Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Parmezāna kartupeļi

30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Picas astoņkāji

40min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Spāņu omlete latviešu stilā

3h • Vidēji grūti