Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Avokado maizīte ar plaucētu olu un tomātiem
-
Gatavošana 20min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Tomāti2 gab.
-
Rapšu eļļa1 tējk.
-
Olas2 gab.
-
Avokado1 gabali
-
Maize2 šķēlīte (-s)
-
Rukola2 sauja (-s)
-
Piparipēc garšas
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Avokado maizīte ar plaucētu olu un tomātiem
Tomātus pārgriez uz pusēm un ar eļļu apsmērē griezuma vietu.
Uzkarsētā pannā liec tomātus ar griezuma vietu uz leju un cep līdz tie ir mīksti un nedaudz karamelizējušies.
Olu iesit mazā bļodiņā.
Katliņā uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un uguni izslēdz.
Pirms olu ielej katliņā ar verdošu ūdeni, kas neburbuļo, ūdeni iegriez virpulī.
Atstāj sautēties 2-3 min. līdz baltums ir ciets, bet dzeltenums vēljoprojām šķidrs.
Avokado pārgriez uz pusēm, izņem kauliņu.
Mīkstumu liec uz apgrauzdētas maizes un saspaidi ar dakšiņu.
Pa virsu liec plaucētu olu.
Pasniedz ar sauju rukolas un ceptiem tomātiem. Pēc vēlēšanās pārkaisi ar pipariem un sāli.