Biezpiena plācenīši ar ķiršu mērci

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Biezpiena plācenīši ar ķiršu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Plācenīši

  • Biezpiens
     400 g
  • Olas
     2 gab.
  • Kviešu milti
     6 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Eļļa
      cepšanai
  • Kviešu milti
      apviļāšanai

Mērce

  • Saldēti ķirši Rimi
     200 g
  • Kukurūzas ciete
     1.5 ēdamk.
  • Cukurs
     1 ēdamk.

Pasniegšanai

  • Saldējums
      pēc izvēles

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Biezpienu sajauc ar sāli, cukuru, olu un miltiem.
Veido bumbiņas un apviļā miltos, lai būtu vieglāk iegūt plācenīšu formu.
Cep uz pannas mērenā karstumā no abām pusēm, līdz plācenīši kļūst zeltaini.
Vienlaikus gatavo mērci: lej visas sastāvdaļas katliņā un vāri, rūpīgi maisot, līdz mērce sabiezē.
Pasniedz plācenīšus ar siltu mērci un saldējumu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sportistu brokastis

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kraukšķīgā omlete

15min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Spāņu omlete latviešu stilā

3h • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes