Cāļu stilbi terijaki glazūrā

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Cāļu stilbi terijaki glazūrā

Sastāvdaļas

  • Cāļu stilbi bez locītavas
     1 kg
  • Sāls
     1 tējk.

Glazūrai

  • Ūdens
     250 ml
  • Sojas mērce
     60 ml
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Ingvera pulveris
     0.5 tējk.
  • Ķiploka pulveris
     0.5 tējk.
  • Kukurūzas ciete
     2 ēdamk.
  • Grauzdētas sezama sēklas
     1 tējk.

Pasniegšanai

  • Citrons
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sulīgi un aromātiski cāļu stilbi terijaki glazūrā. Ideāli vakariņām vai svētku galdam.

Uzsildi karstā gaisa friteri līdz 180 grādu temperatūrai. Vistas stilbiņus apber ar sāli, ierīvē un liec friterī uz 10 minūtēm, pēc 5 minūtēm apmaisot.

Kamēr vista cepas, katliņā liec visas glazūras sastāvdaļas un, maisot ar slotiņu, karsē, līdz masa sabiezē.

Kad stilbiņi gatavi, izņem tos no fritera, apviļā glazūrā un liec atpakaļ friterī, paaugstinot temperatūru līdz 200 grādiem.

Turpini cept vismaz 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot un vēlreiz apsmērējot ar glazūru.

Pasniedz kopā ar citronu un savām iecienītākajām piedevām - piemēram, grilētu saldskābmaizi, svaigiem vai grilētiem salātiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķimeņu siera bumbas

20min • Viegli