Cepta pīles fileja ar biešu un kartupeļu biezeni un balzametiķa mērci

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Cepta pīles fileja ar biešu un kartupeļu biezeni un balzametiķa mērci

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Pīles fileja
     360 g
  • Sāls
     2 šķipsniņa (-s)
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     1 ēdamk.
  • Bietes
     300 g
  • Kartupeļi
     100 g
  • Olīveļļa Extra Virgin
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Mērce

  • Balzamiko etiķis
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     2 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Smeķīga maltīte divām personām

Liec vārīt bietes ar kartupeļiem. Sagriez smalkāk, vai vislabāk vāri augstspiediena katlā.

Kad bietes ar kartupeļiem novārījušās, nokās lieko šķidrumu un saspied biezenī, pievienojot eļļu un sāli.

Paralēli pagatavo pīli. Iegriez pīles ādā (līdz pus ādai) strēmelītes, lai cepot tā nelocītos un kļūtu kraukšķīga.

Pīli cep uz pannas ar ādu uz leju. Cep 1-2 minūtes, tad apgriez uz otru pusi un cep vēl 2 minūtes.

Tad, atkarībā no filejas biezuma, liec cepeškrāsnī izcepties līdz vidējai gatavībai. 180 grādos aptuveni 7-9 minūtes.

Ļauj pīlei pastāvēt, lai sulas savelkas filejā. 

Uzservē šķīvjus, liec biezeni, tad sagrieztu pīli. Pievieno mērci, sajaucot balzametiķi ar olīveļļu.

Līdzīgas receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Hotdogi

25min • Viegli

Vistas fileja ar krēmīgo biezeni

40min • Vidēji grūti
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).