Čili kon karne

  • Gatavošana 55min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Liellopu maltā gaļa
     500 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Kumīns
     1 ēdamk.
  • Paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Čili pipars
      0.5 gab.
  • Kanēlis
     0.5 tējk.
  • Konservēti tomāti
     400 g
  • Cukurs
     1 šķipsniņa (-s)
  • Liellopa buljons
     250 ml
  • Pupiņas sarkanās
     400 g
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Rīsi
      pēc izvēles
  • Laims
      pēc garšas
  • Koriandrs
      pēc garšas
  • Tortilja
      pēc izvēles

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uz vidēji karstas uguns uzsilda eļļu. 

Sīpolus, bieži apmaisot, sautē 10 minūtes, līdz tie ir mīksti un caurspīdīgi. 

Pievieno ķiploku un sautē vēl 2 minūtes.
 

Paaugstina karstumu un pievieno liellopa gaļu, sāli un piparus. 

Kad gaļa ir apbrūnējusi, ja nepieciešams, nolej šķidrumu.
 

Pievieno kumīnu, papriku un kanēli. 

Maisot cep 2-3 minūtes. 

Tad pievieno tomātus, šķipsniņu cukura un buljonu.
 

Kad masa sāk burbuļot, turpina sautēt vēl 20-25 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
 

Sautē, līdz masa kļūst bieza un šķidruma gandrīz vairs nav. 

Tad pievieno sarkanās pupiņas un pasautē vēl 5 minūtes.
 

Pasniedz ar zaļumiem, laimu, tortiljām vai vārītiem rīsiem.

Saistītās receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti