Cūkas gaļa ar fantastiskiem, krāsainiem rīsiem

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Cūkas gaļa ar fantastiskiem, krāsainiem rīsiem
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

Cūkas gaļas sautējums

  • Cūkas filejas vai kakla karbonādes
     700 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploki
     5 daiva (-s)
  • Sarkana paprika
     1 gab.
  • Ingvers
     100 g
  • Sojas mērce
     100 ml
  • Čili skaidiņas
      pēc garšas
  • Upeņu sukādes “Rāmkalnu”
     300 g
  • Upeņu sīrups "Rāmkalnu”
     3 ēdamk.
  • Ūdens
     150
  • Dzeltena paprika
     1 gab.

Krāsainie rīsi

  • Jasmīna rīsi
     250 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploki
     5 daiva (-s)
  • Čili skaidiņas
      pēc garšas
  • Loki
      pēc garšas
  • Lazdu rieksti (grauzdēti)
     150 g
  • Dzērveņu sukādes “Rāmkalnu”
     150 g
  • Olīveļļa
      pēc garšas
  • Sojas mērce
      pēc garšas
  • Koriandrs
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mums, latviešiem, garšo cūkas gaļa, bet cik tad var ēst karbonādes! Šī recepte ir ar Āzijas piesitienu. Saimnieks, Viktors Grūtups, neskatoties uz to, ka nav gaļas ēdājs, atzina šo ēdienu par garšīgu, un rīsi viņu pavisam sajūsmināja. Nedomāja, ka var kaut ko tādu uztaisīt ar viņa sukādēm...

Noskalo rīsus un liek vārīties sāls ūdenī. Sakapā sīpolus un ķiplokus abām receptēm, papriku, ingveru, lokus un kinzu. Ar āmuriņu sasmalcina riekstus.

Sagriež gaļu 2x2 cm kubiciņos. Pannā ielej 5 ēd. k. olīveļļu un sakarsē. Ieliek papriku, pusi no sīpoliem un ķiplokiem pannā, pievieno gaļu. Cep uz lielas liesmas.  Apcep visu, lai būtu smuki brūns. 

Pazemina liesmu, pievieno ingveru, sukādes, sīrupu, ūdeni un sojas mērci. Uzliek vāku un ļauj sautēties.

Otrā pannā sakarsē 5 ēd. k. eļļu un pievieno sīpolus, ķiplokus un čili skaidiņas. Apcep 10 minūtes.

Pievieno izvārītos rīsus, sukādes un riekstus. Pasautē vēl 5 minūtes. Pievieno sojas mērci pēc garšas – vismaz 3 ēd. k. Pārbauda, vai gaļa pirmajā pannā ir mīksta. Ja nav, pasautē to vēl nedaudz. Servējot ēdienu, gan gaļu, gan rīsus apkaisa ar sakapātiem lokiem un kinzu.

Saistītās receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Arančīnī

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli