Cūkgaļas sautējums ar apelsīniem un dzērvenēm ķīniešu gaumē

  • Gatavošana 1h 20min
  • Vidēji grūti
Cūkgaļas sautējums ar apelsīniem un dzērvenēm ķīniešu gaumē

Sastāvdaļas

  • Sezama sēklu eļļa
     1.5 ēdamk.
  • Cūkgaļa
     450 g
  • Apelsīns
     2 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     5 daiva (-s)
  • Vistas buljons
     300 ml
  • Brūnais cukurs
     1 ēdamk.
  • Sojas mērce
     2 ēdamk.
  • Ābolu etiķis
     1 ēdamk.
  • Sambal oelek mērce
     2 tējk.
  • Dzērvenes
     60 g
  • Rīsi
     600 g
  • Loki
     10 g
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °C. Nomazgājiet un sagrieziet apelsīnu.

Uz vidējas uguns uzkarsējiet dziļu pannu ar eļļu. Cūkgaļai pievienojiet sāli un lieciet cepties. Apcepiet pa 5 minūtēm no abām pusēm.

 Sīpolu sagrieziet kubiņos un lieciet cepties dziļajā pannā pie cūkgaļas. Cepiet 2 minūtes. Pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, pamaisot cepiet apmēram 1 minūti

Pievienojiet sagrieztu apelsīnu, pielejiet vistas buljonu, sojas mērci, ābolu etiķi, Sambal oelek mērci, pieberiet brūno cukuru. Visu samaisiet.

Pannai uzlieciet vāku un ievietojiet to cepeškrāsnī. Sautējiet 1 stundu.

Sautējumam pievienojiet dzērvenes, samaisiet un sautējiet vēl aptuveni 10 min.

 Sautējumu pasniedziet ar karstiem rīsiem. Izdekorējiet ēdienu ar sakapātiem lociņiem.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti

Wok ar dārzeņiem un vistu

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes