Desas stroganovs ar rīsiem

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Desas stroganovs ar rīsiem

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Rīsi
     500 g
  • Strēmelēs sagriezta falukorv desa
     400 g
  • Smalki sagriezti sīpoli
     2 gab.
  • Saldais krējums ar zemu tauku saturu
     200 ml
  • Ūdens
     100 ml
  • Tomātu biezenis
     1 ēdamk.
  • Ķīniešu sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Eļļa (cepšanai)
     1 ēdamk.
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Rupji sagriezti kāposti ar pētersīļiem
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Desas stroganovs ir viegli pagatavojams un garšīgs desas sautējums, kura sastāvā ir desa falukorv, sīpoli, saldais krējums un tomātu biezenis. Piemērots ikdienas vakariņām. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.
Rīsus novāra, sekojot norādēm uz iepakojuma.
Desu liek kastrolī un apcep eļļā aptuveni 5 minūtes. Pievieno sīpolu un cep vēl dažas minūtes.
Pievieno saldo krējumu, ūdeni, tomātu biezeni un ķīniešu sojas mērci. Vāra aptuveni 10 minūtes. Pēc vēlēšanās iebiezina ar kviešu miltiem vai Maizena kukurūzas cieti.
Pievieno sāli un piparus.
Servēšanai: Pasniedz ar rīsiem un kāpostu salātiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti