Franču kartupeļu salāti

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Franču kartupeļu salāti

Sastāvdaļas

Salātiem

  • kartupeļi
     800 g
  • Šalotes sīpoli
     3 gabali
  • sasmalcinātas dilles un pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • kaperi
     2 ēdamk.

Mērce

  • etiķis
     1 ēdamk.
  • franču sinepes
     2 tējk.
  • sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • melnie pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • cukurs
     1 šķipsniņa (-s)
  • rapšu eļļa vai olīveļļa
     3 ēdamk.
  • ūdens
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šie fantastiski gardie franču kartupeļu salāti lieliski sader ar daudziem ēdieniem. Kartupeļu salāti iegūst raksturīgo, smeķīgo garšu, ja tos sajauc ar sinepēm un etiķa mērci. Nedaudz pārkaisa ar kaperiem un pasniedz ar gaļas ēdieniem.
Kartupeļus nomizo un novāra sālsūdenī.
Nomizo, sasmalcina vai sagriež sīpolus. Sasmalcina dilles un pētersīļus.
Mērce:Sajauc visas mērces sastāvdaļas.
Sagriež vēl siltus kartupeļus un bļodā sajauc kopā ar Šalotes sīpoliem un zaļumiem.
Pārlej ar mērci un samaisa tā, lai visas kartupeļus šķēles būtu mērcē. Ļauj salātiem nostāvēties un ievilkties apmēram 1 stundu.
Servēšanai: Apkaisa ar kaperiem un pasniedz kartupeļu salātus ar kūpinātu gaļu, grilētām desiņām, auksti sagrieztu liellopu gaļu, karsti kūpinātu lasi vai veģetāru steiku.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes