Gardēžu maltās gaļas zupa

  • Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Liellopa maltā gaļa
     1 kg
  • Liellopu gaļas buljons
     1.5 L
  • Kartupeļi
     4 gabali
  • Burkāni
     2 gabali
  • Paprikas pulveris
     1 Tējkarotes
  • Ķimenes
     1 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Ķiploku pulveris
     1 Tējkarotes
  • Sīpols
     1 gabali
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Olīveļļa
      cepšanai
  • Tomātu pasta
     4 Ēdamkarote
  • Cukurs
     1 Ēdamkarote
  • Spināti
     1 sauja (-s)
  • Skābais krējums
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē eļļu katlā, kurā gatavos zupu, un apcep sīpolu gabaliņus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.

Pievieno ķiploku un maisot cep vēl 1 minūti.

Sīpoliem un ķiplokiem liek klāt malto gaļu un kārtīgi samaisa. Pievieno garšvielas. Cep, kamēr gaļa vairs nav sarkana. Sāls pēc garšas.

Pārlej ar buljonu. Tiklīdz zupa sākusi vārīties, pievieno kartupeļus, burkānus, kā arī tomātu pastu un cukuru. Vāra, kamēr kartupeļi un burkāni ir mīksti (apm. 10 min).

Pasniedz ar krējumu un zaļumiem pēc gaumes.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas kebabs uz grila

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes