Gardēžu maltās gaļas zupa

  • Gatavošana 30min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Liellopa maltā gaļa
     1 kg
  • Liellopu gaļas buljons
     1.5 L
  • Kartupeļi
     4 gab.
  • Burkāni
     2 gab.
  • Paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Ķimenes
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Ķiploku pulveris
     1 tējk.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Olīveļļa
      cepšanai
  • Tomātu pasta
     4 ēdamk.
  • Cukurs
     1 Ēdamkarote
  • Spināti
     1 sauja (-s)
  • Skābais krējums
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē eļļu katlā, kurā gatavos zupu, un apcep sīpolu gabaliņus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.

Pievieno ķiploku un maisot cep vēl 1 minūti.

Sīpoliem un ķiplokiem liek klāt malto gaļu un kārtīgi samaisa. Pievieno garšvielas. Cep, kamēr gaļa vairs nav sarkana. Sāls pēc garšas.

Pārlej ar buljonu. Tiklīdz zupa sākusi vārīties, pievieno kartupeļus, burkānus, kā arī tomātu pastu un cukuru. Vāra, kamēr kartupeļi un burkāni ir mīksti (apm. 10 min).

Pasniedz ar krējumu un zaļumiem pēc gaumes.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivju zupa

1h • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tītara burgers

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes