Grūbu putra ar bekonu

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Sviests
     60 g
  • Sīpols
     2 gab.
  • Auksti kūpināta cūkas krūtiņa
     80 g
  • Grūbas
     400 g
  • Dārzeņu buljons
     1 L
  • Sojas mērce
     2 ēdamk.
  • Sāls
      šķipsniņa
  • Pipari
      šķipsniņa

Pasniegšanai

  • Loki
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā izkausē sviestu.

Pievieno smalki sakapātus sīpolus, sagrieztu bekonu un cep 10 min.

Pievieno dārzeņu buljonu, grūbas un sojas mērci.

Karsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Samazina karstumu, uzliek vāku un sautē aptuveni 1 h, ik pa laikam apmaisot, līdz grūbas iegūst putras konsistenci.

Pievieno sāli un piparus, visu kārtīgi samaisa.

Pasniedz karstu, apber ar lociņiem.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīts kāposts

2h • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sīpolu tarte

20min • Vidēji grūti