Humoss ar grilsalātiem

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Humoss ar grilsalātiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Humosam

  • Aunazirņi (novārīti)
     600 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     60 ml
  • Sezama eļļa
     30 ml
  • Zemesriekstu krēms
     130 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Citrons
     1 gabali
  • Sāls pēc garšas
     

Grilsalātiem

  • Mini paprika
     1 paciņa (-s)
  • Tomāti rimi ķiršu
     250 g
  • Melnās olīvas bez kauliņiem
     200 g
  • Bazilika pesto
     1 ēdamk.
  • Eļļa
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Humosa sastāvdaļas, izņemot citrona sulu un sāli, liec blendera traukā un mal līdz viendabīgai konsistencei.
Pēc garšas pievieno citrona sulu un sāli.
Ja humoss šķiet par biezu, pielej nedaudz dzeramā ūdens un samal.
Pagatavo grilsalātus: sajauc pesto ar eļļu un iemaisi papriku un tomātus.
Uz sakarsēta grila apcep papriku un tomātus.
Sagriez mazākos gabaliņos un samaisi ar olīvām. Pasniedz ar humosu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Burkānlaša maizītes

40min • Viegli