Hurmas, biešu un citrusaugu salāti

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Dažādu krāsu bietes, jo mazākas, jo labāk
     500
  • Dažādi citrusaugi: greipfrūti, apelsīni, mandarīni, pomelo
     1 kg
  • Hurma, nomizota un sagriezta daiviņās
     3-4 gab.
  • Salātu maisījums
     1 paciņa
  • Ābolu vai sarkanvīna etiķis
     5 ĒK
  • Olīveļļa
     6 ĒK
  • Sojas mērce
     3 ĒK
  • Piecu piparu maisījums
     1/2 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 225 grādiem. 

Bietes ietin folijā, uzliec uz cepamās pannas un cep 45 minūtes.

Nomizo un sagriez šķēlēs 1⁄2 cm x 3 cm lielumā.

Nomizo augļus, atdali no plēvēm un sadali pa daiviņām un gabaliņiem, sulu, kas rodas apstrādājot augļus, pataupi.

Salātus uzliec uz liela servējamā šķīvja. 

Augļus, bietes un hurmu sakārto skaisti uz salātu lapām.

Pataupīto sulu sajauc ar etiķi, olīveļļu, sojas mērci un pipariem.

Mērci uzlej tikai pāris minūtes iepriekš, pirms celsi salātus galdā.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!