Tīģergarneļu iesmiņi saldskābajā marinādē ar dārzeņiem

  • Gatavošana 20min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Tīģergarneles (atlaidinātas)
     500 g
  • Sojas mērce
     50 ml
  • Saldskābā mērce Rimi Planet
     100 ml
  • Ķiploks
     6 daiva (-s)
  • Čili pipars
     1 gabali
  • Koriandrs vai citi garšaugi pēc izvēles
     1 bunte (-s)
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Ananass
     0.5 gab.
  • Zaļā paprika
     1 gabali
  • Sarkanā paprika
     1 gabali
  • Citrons
     0.5 gabali
  • Sarkanais sīpols
     1 gabali
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Melnie pipari
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Atklāj grila sezonu ar šo sulīgo recepti - tīģergarneles saldsākabajā mērcē ar dārzeņiem ir viegli un ātri pagatavojams ēdiens uz grila.

Padoms! Pirms gatavošanas, koka iesmiņus notur ūdenī vismaz 30 minūtes, lai tie grilā nesadeg. 

Marinē tīģergarneles – sagriež ķiploku, čili piparu, sakapā koriandru, pievieno saldskābo mērci, sojas mērci, olīveļļu, melnos piparus, laima sulu, un apmaisa.
Atstāj tīģergarneles marinēties, tikmēr griež dārzeņus.
Sagatavo dārzeņus – lielos gabalos sagriež ananasu, papriku, sīpolus – pieliek sāli, piparus, olīveļļu, apmaisa.
Uz iesmiņiem pamīšus dur garneles un dārzeņus.
Uz uzkarsēta gāzes grila liek iesmiņus un no katras puses grilē 2 minūtes.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti