Laša vai foreles tartars

  • Gatavošana 15min
  • Vidēji grūti
Laša vai foreles tartars
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Laša vai foreles fileja
     500 g
  • Šalotes sīpoli
     3 gabali
  • Kaperi
     60 g
  • Dilles
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1.5 tējk.
  • Piecu piparu maisījums
     0.5 tējk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Degvīns
     30 g
  • Paipalu oliņas
     6 gabali
  • Grauzdēta baltmaize, graudu rupjmaize
      Pēc izvēles

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Laša tartars - garda Vidusjūras iedvesmota recepte, kas prasīs tikai 15 minūtes. Garantējam, ka zivs, sīpolu, kaperu un diļļu garšu savienojums neliks vilties.

Sablendē sīpolus.
Sīki sakapā zivi vai 30 sekundes sablendē blenderī (svarīgi, lai masa nebūtu pavisam viendabīga).
Bļodā samaisi zivi, sīpolus, kaperus, eļļu, sakapātas dilles, degvīnu.
Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
Pasniedz ar grauzdētām baltmaizes vai graudu rupjmaizes šķēlītēm un nevārītām paipalas oliņām.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes