Irbītes

  • Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti
Irbītes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Liellopa fileja
     1.5 kg
  • Vidēji burkāni
     2 gab.
  • Vidējs sīpols
     1 gab.
  • Ķiploki
     4 daiva (-s)
  • Ķimenes
     3 ēdamk.
  • Kūpināta cūkgaļas krūtiņa
     500 g
  • Olīveļļa
      cepšanai un pārslacīšanai
  • Lauru lapas
      3 gab.
  • Smaržīgie pipari
     1 tējk.
  • Čili pipars
     0.25 gabali

Piedevas

  • Mini kartupeļi
     1 kg
  • Mazie brokolīni
      10 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Olīveļļa
      pārslacīšanai
  • Rozmarīns
      2 zariņi
  • Ķiploki
     4 daiva (-s)
  • Skābais krējums
     200 g
  • Sasmalcināti zaļumi (dekorēšanai)
     5 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liellopa fileju sagriez plānās šķēlēs, izklapē ar gaļas āmuriņu, pārkaisi sāli un piparus.
Pagatavo pildījumu: nomizo un sarīvē burkānus, nomizo un sasmalcini sīpolu, ķiplokus un čili, sagriez cūkgaļas krūtiņu. Visu apcep karstā olīveļļā, kamēr tauciņi no cūkgaļas iztecējuši, pievieno sāli un piparus.
Ņem izklapēto gaļas šķēli, iepildi aptuveni 1 ēdamkaroti pildījuma, satin un apsien ar diedziņu. Tā izdari ar visiem gaļas gabaliem.
Uzkarsē pannā eļļu, apcep satītās irbītes. Tad liec irbītes katlā, pārlej karstu ūdeni, pievieno lauru lapas, piparus, pēc garšas – sāli. Sautē, kamēr gaļa mīksta. Tad iztin irbītes no diegiem.
Pagatavo piedevas: mazos kartupelīšus sagriez uz pusēm, liec uz pannas, pārslaki ar olīveļļu, pārkaisi sāli, piparus, sasmalcinātu ķiploku un rozmarīnu, liec iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos un cep aptuveni 20–25 minūtes.
Pa to laiku sāls ūdenī noblanšē brokolīnus.
Pasniedz irbītes ar skābu krējumu, krāsnī ceptiem kartupeļiem un brokolīniem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes