Jēra gaļas burgers

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Jēra gaļas burgers
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Grila maizīte Hanzas maiznīca
     1 gab.
  • Maltā jēra gaļa
     180 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Avokado
     0.5 gabali
  • Laima sula
     0.5 tējk.
  • Siers
     1 šķēlīte (-s)
  • Dižonas sinepes
     1 tējk.
  • Rukola
     1 sauja (-s)
  • Tomāts
     1 gab.
  • Tomātu pesto
     1 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Burgers ir tiešām tas ēdiens, kurā vari izpausties radošumā un salikt kopā pats savu ideālo kombināciju! Šeit gards jēra gaļas burgers, kas noteikti jānogaršo.

Grila maizi nedaudz sakarsē cepeškrāsnī, lai maizes garoza kļūst kraukšķīga, bet vidus mīksts.

Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, saspied burgeru kotlešu presē un cep uz ļoti karstas sausas pannas 1-2 minūtes no katras puses.

Avokado (nomizotu, iztīrītu) sagriez kubiņos un pievieno laima sulu, lai neapbrūnē.

Kad burgera kotlete izcepusies, pa virsu liec sieru, lai tas jau kūst.

Liec kopā burgeru. Apakšējo maizīti pārsmērē ar sinepēm, pa virsu liec avokado, rukolu, tad siltu burgera kotleti un tomāta ripiņas.

Augšējo maizīti pārsmērē ar tomātu pesto un uzliec uz burgera. Pasniedz.

Saistītās receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli

Wok ar dārzeņiem un vistu

30min • Vidēji grūti
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes