Jēra gaļas sautējums

  • Gatavošana 6h
  • Vidēji grūti
Jēra gaļas sautējums
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Jēra gaļa (medījuma vai liellopa gaļa)
     1 kg
  • Eļļa vai tauki
      apcepšanai
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Burkāni
     4 gab.
  • Seleriju saknes
     0.5 gab.
  • Sēnes
     600 g
  • Portvīns Madere Cruz
     350 ml
  • Jēra, liellopa vai medījuma buljons
     600 ml
  • Dateles bez kauliņiem
      8 gab.

Garšvielas

  • Čili
      1 gab.
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Kadiķogas
      12 gab.
  • Smaržīgie pipari
      4 gab.
  • Rozmarīns
     1 bunte (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Esmu pārliecināts, ka svētki katrā ģimenē ir īpašs notikums. Vismaz manā ģimenē tas nav spontāns pasākums, jo svētki tiek gaidīti, plānoti un pārdomāti desmitiem reižu.

Gatavojot ēdienu, es iesaku atturēties no gataviem produktiem (tie ir arī dārgāki) un censties no vienkāršām, kvalitatīvām, svaigām sastāvdaļām pagatavot izcilu maltīti. Mūsu ģimenē akceptē tikai garšīgu un saprotamu ēdienu, tāpēc arī es novēlu visiem svētkos un ikdienā censties gatavot no sirds un vairāk laika pavadīt kopā.

Jēra gaļas vietā izmēģini arī medījuma gaļu.

Sagriez jēra gaļu lielos gabalos un cep uz pannas taukos vai eļļā.

Kad gaļa ir apbrūnējusi, pielej klāt buljonu un ļauj tvaicēties.

Nomizo burkānus, seleriju un sīpolus, sagriez lielos gabalos.

Čuguna katlā taukvielās apcep tos, pievieno sēnes.

Pievieno portvīnu un dateles. Ļauj vīnam nedaudz vārīties.

Tad pievieno gaļu ar buljonu.

Ja nevēlies, lai garšvielas būtu izkaisītas pa visu katlu, vari tās iesiet marlē un peldināt katlā. Noslēdz katlu un liec krāsnī 90-120 grādos 5-6 h.

Pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem, dārzeņiem, rīsiem, bulguru vai citām sezonālām piedevām.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME.
Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli

Wok ar dārzeņiem un vistu

30min • Vidēji grūti

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti