Jērs rozmarīnā

  • Gatavošana 3h 30min
  • Viegli
Jērs rozmarīnā
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Jēra gaļa
     1 kg
  • Svaigs rozmarīns
      10 zariņi
  • Ķiploki
     2 gabali
  • Olīveļļa
     2 Ēdamkarote
  • Citrons
     1 gabali
  • Svaigi malti pipari
     1 Ēdamkarote
  • Vistas buljons
     300 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Kartupeļi Gardēžu Rimi
     900 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Jēra gaļu apcep uz pannas olīveļļā, pievienojot daļu svaigā rozmarīna.
Gaļu liec cepeša traukā.
Pannā pielej buljonu, pierīvē citrona miziņu, piespied sulu.
Buljonu lej cepamajā traukā, pieliec pārējo rozmarīnu, kā arī pārkaisi ar pipariem.
Cepamajam traukam uzliec vāku vai pārklāj ar foliju.
Liec cepeškrāsnī 170 grādos uz 2 h 30 min.
Noņem traukam vāku, pievieno kartupeļus.
Paaugstini temperatūru līdz 190 grādiem un cep vēl 30 minūtes, līdz jēra gaļa apbrūnē un kartupeļi gatavi.
Pasniedz kopā ar gardiem Jaunzēlandes vīniem.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Svaiga pasta ar pīles ragū

5h 40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Dārgā steika sviestmaize

20min • Vidēji grūti