Kalmāru gredzeni

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Kalmāru gredzeni
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Kalmāru gredzeni (saldēti)
     200 g
  • Olas
     1 gab.
  • Ledusauksts ūdens
     50 ml
  • Kartupeļu ciete
     2 ēdamk.
  • Kviešu milti
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Meksikas garšvielas Selection by Rimi
     2 tējk.
  • Eļļa fritēšanai
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē eļļu līdz 180°C.

Kalmāru gredzenus panē miltos.

Olu baltumu sajauc ar ūdeni, kartupeļu cieti, miltiem, sāli un maisa, līdz izveidojas skābajam krējumam līdzīga masa.

Kalmāru gredzenus pamērcē mīklā un lēni liek uzkarsētajā eļļā cept aptuveni 2-3 min (līdz kļuvuši zeltaini un kraukšķīgi).

Pasniedz ar zaļumiem un iecienīto mērci.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Burkānlaša maizītes

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes