Kalmāru gredzeni

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Kalmāru gredzeni
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Kalmāru gredzeni (saldēti)
     200 g
  • Olas
     1 gab.
  • Ledusauksts ūdens
     50 ml
  • Kartupeļu ciete
     2 ēdamk.
  • Kviešu milti
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Meksikas garšvielas Selection by Rimi
     2 tējk.
  • Eļļa fritēšanai
     

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē eļļu līdz 180°C.

Kalmāru gredzenus panē miltos.

Olu baltumu sajauc ar ūdeni, kartupeļu cieti, miltiem, sāli un maisa, līdz izveidojas skābajam krējumam līdzīga masa.

Kalmāru gredzenus pamērcē mīklā un lēni liek uzkarsētajā eļļā cept aptuveni 2-3 min (līdz kļuvuši zeltaini un kraukšķīgi).

Pasniedz ar zaļumiem un iecienīto mērci.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Svaigas garneles à la Istaba

20min • Vidēji grūti

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti