Karbonāde ar kartupeļu biezeni un melno piparu mērci

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Karbonāde ar kartupeļu biezeni un melno piparu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Karbonādei

  • Cūkgaļas kakla karbonāde Rimi bez kaula
     800 g
  • Olas Rimi kūtī dētas
     2 gab.
  • Rīvmaize Rimi
     120 g
  • Ciets siers Rimi rīvēts
     60 g
  • Kviešu milti Rimi
     40 g
  • Garšvielu maisījums Rimi BBQ gaļai
     1 ēdamk.
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Eļļa
      Cepšanai

Kartupeļu biezenim

  • Kartupeļi Rimi
     600 g
  • Sviests Rimi Smart
     60 g
  • Piens Rimi pasterizēts 2,5%
     100 ml
  • Sāls
      Pēc garšas

Marinētiem sīpoliem

  • Sīpoli
     300 g
  • Galda etiķis Rimi Smart 9%
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Cukurs
     2 tējk.

Mērcei

  • Piens Rimi pasterizēts 2,5%
     200 ml
  • Kviešu milti Rimi
     2 ēdamk.
  • Melnie pipari Rimi Smart
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Klasiska karbonāde ar zeltainu garoziņu, krēmīgu kartupeļu biezeni un aromātisku melno piparu mērci – vienkārši, garšīgi un izdevīgi vakariņām! Perfekta kombinācija, kas vienmēr garšo visiem.

Vispirms nomizo kartupeļus un liek tos vārīties.

Tikmēr nomizo sīpolus, sagriež plānās šķēlēs un liek burkā.

Pievieno galda etiķi, sāli, cukuru un nedaudz ūdens, pēc tam visu kārtīgi sajauc.

Gaļu sagriež apmēram 200 gramus lielos gabalos un katru izklapē no abām pusēm, līdz veidojas liela, plāna karbonāde.

Kad tas izdarīts, sakuļ olas un tām pievieno nedaudz sāli un piparus.

Atsevišķā seklā traukā sajauc rīvmaizi ar cieto sieru, BBQ garšvielām un sāli.

Karbonādes panē, vispirms apviļājot miltos, tad olā un noslēgumā rīvmaizes maisījumā.

Pannā uzkarsē eļļu un apcep karbonādes no abām pusēm līdz zeltaini brūnas.

Pēc cepšanas to pašu pannu izmanto mērces pagatavošanai: viegli apcep miltus, pakāpeniski un nepārtraukti maisot pievieno pienu un samaltus piparus.

Karsē uz lēnas uguns, līdz mērce viegli sabiezē un kļūst viendabīga.

Kad kartupeļi ir novārījušies, nolej lieko ūdeni, pielej pienu un sastampā kopā ar sviestu, līdz iegūst krēmīgu biezeni.

Karbonādes pasniedz, liekot tās uz biezeņa, pievienojot marinētus sīpolus un piparu mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nūdeļu zupa burkā

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pica bez mīklas

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju risoto

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes