Karpa Āzijas gaumē

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Karpa Āzijas gaumē
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Mandarīni
     3 gabali
  • Karpa ķidāta
     1 kg
  • Sāls
     2 Tējkarotes
  • Ingvers
     4 Ēdamkarote
  • Ķiploki
     1 Ēdamkarote
  • Loki
     1 bunte (-s)
  • Kartupeļu ciete
     3 Ēdamkarote
  • Sezama sēklu eļļa
     200 ml
  • Šerija
     3 Ēdamkarote
  • Mērce austeru Santa Maria
     3 Ēdamkarote
  • Čili mērce
     3 Ēdamkarote
  • Sojas mērce
     3 Ēdamkarote
  • Cukurs
     1 Ēdamkarote
  • Vistas buljons
     100 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ziemā jāēd daudz zivju ēdieni, tādēļ pagatavojām recepti siltajās Āzijas noskaņās.

Nomizo mandarīnus un izmērcē miziņas ūdenī 15-20 minūtes, līdz tās ir mīkstas. Pēc tam sakapā.

Karpai (izķidātai, zvīņas noņemtas) abās pusēs izdari 4 garus iegriezumus un ierīvē ar sāli. Zivs vēderā ieliec 1 ēd.k. sakapāta ingvera, 1 ēd.k. sakapātu ķiploku, 2 tējk. sojas mērces un sauju sakapātu loku. Beigās pārkaisi zivi ar cieti.

Lielā pannā sakarsē eļļu un apcep karpu uz abām pusēm 6 minūtes, lai ādiņa būtu zeltaini brūna. Izņem no pannas un nosusini zivi uz papīra dvieļa.

Izlej no pannas daļu eļļas, atstājot 2 ēd.k.. Vēlreiz sakarsē eļļu, pievieno pusi no atlikušajiem lokiem, atlikušos ķiplokus, ingveru, mandarīnu miziņas un maisot cep 1 minūti. Pievieno šeriju, austeru, čili un sojas mērces, cukuru, vistas buljonu, kārtīgi samaisi un pievieno karpu. Uzliec vāku un pasautē 15 minūtes. Pievieno mandarīnu šķēlītes un pasautē vēl 2-3 minūtes.

Pasniedz karstu, pārkaisot ar pāri palikušajiem lociņiem.

Ja nav lielas pannas ar vāku, karpu var cept arī krāsnī 200-250 grādos, gatavojot mērci atsevišķi un to uzlejot uz zivs, kura ir ielikta cepamajā pannā. Pārklāj ar foliju un cep 1 h. Pasniedz ar rīsiem vai nūdelēm.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Bistro tunča salāti

12min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes