Kartupeļu sacepums ar saldo krējumu

  • Gatavošana 1h 10min
  • Viegli
Kartupeļu sacepums ar saldo krējumu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Saldais krējums
     400 ml
  • Miltaini jaunie kartupeļi
     1 kg
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Svaigi rīvēts muskatrieksts
     0.5 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas
  • Sarīvēts parmezāna tipa siers
     2 Ēdamkarote
  • Sviests
     2 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Klasiska mājas ēdiena garša, kas nekad nenovecos!

Sakarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu.

Pannā ielej saldo krējumu, pievieno kartupeļus (nomizotus, sagrieztus plānās šķēlēs) ar sīpoliem (nomizotiem, smalki sakapātiem), muskatriekstu un sāli un uz nelielas uguns pasautē 5-10 minūtes.

Visu pārlej 20 x 20 cm lielā keramiskajā cepamajā formā vai traukā, kuru var karsēt krāsnī. Pārber ar sieru, pārklāj ar foliju vai uzliec vāku un liec cepeškrāsnī cepties vismaz 45 minūtes vai ilgāk, līdz kartupeļi ir mīksti.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Lazanja ar baklažāniem un rikotu

1h 15min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes