Sastāvdaļas
-
Stipra filtra kafija200 ml
-
Atdzesēts saldais krējums50 ml
-
Brūnā cukura sīrups10 g
-
Īru viskijs40 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo melnu kafiju pēc iecienītās metodes. Galvenais, lai kafijā nav biezumu.
Uzsildi karstumizturīgu glāzi ar karstu ūdeni.
Izlej ūdeni un lej glāzē kafiju, viskiju un cukura sīrupu, kārtīgi visu samaisi ar karoti.
Mazā šeikerī ielej saldo krējumu. Svarīgi, lai saldais krējums būtu ļoti atdzesēts, bet tam nedrīkst pievienot ledu.
Šeiko aptuveni 10–15 sekundes, līdz saldais krējums uzkūlies un ieguvis gaisīgu, vijīgu tekstūru.
No šeikera lēnām pārlej saldo krējumu glāzē, pieturot karoti pie dzēriena virsmas, lai padarītu uzliešanu vienmērīgāku.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.