Krāsnī cepts baklažāns ar koriandra salsu un fetas sieru

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Krāsnī cepts baklažāns ar koriandra salsu un fetas sieru

Sastāvdaļas

Baklažāni

  • Baklažāni
     2 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Olīveļļa
     50 ml

Salsa

  • Sīpols
     0.5 gab.
  • Sarkanais čili pipars
      1 gab.
  • Tomāti
     4 gab.
  • Koriandrs
      pēc garšas
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Svaigi spiesta citrona sula
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Siers

  • Siers Feta
     300 g

Pasniegšanai

  • Makaroni vai maize
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Krēmīgs baklažāns lieliski sader kopā ar sāļu fetas sieru un pikanti skābenu salsas mērci. Ja neesat iecienījis koriandru, to var aizstāt ar pētersīļiem.

Baklažānu pārgriez gareniski uz pusēm. Griezuma pusē iegriez dziļas rievas un apkaisi ar sāli. Atstāj uz apmēram 30 minūtēm.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250°C temperatūrai.

Liec baklažāna pusītes uz ieeļļotas cepešpannas un apslaki ar olīveļļu. Cep cepeškrāsns vidū, līdz baklažāns ir mīksts un zeltaini brūns (25–30 minūtes).

Salsa: Nomizo un smalki sakapā sīpolu, čili piparu un tomātus. Sajauc tos kopā. Rupji sakapā koriandru un iemaisi salsā. Nomizo un izspied pāri ķiploku un citrona sulu. Pievieno sāli un piparus un iemaisi tos salsā. Labāk garšos, ja ļausi dažas minūtes nostāvēties.

Novieto baklažānu uz servēšanas šķīvja, pāri sadrupini fetas sieru un uzklāj salsu.

Servēšanai: Pasniedz, piemēram, ar makaroniem vai maizi.

Līdzīgas receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Kartupeļu un siera sacepums

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Halloumi siers uz iesma

15min • Viegli

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.