Kraukšķīgā omlete

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Kraukšķīgā omlete
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Olas
     4 gab.
  • Piens
     60 ml
  • Maize (pēc izvēles)
     3 šķēlīte (-s)
  • Olīveļļa
     20 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Loki (pasniegšanai)
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kraukšķīgā omlete 

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Šis ēdiens būs visgardākais, ja izmantosi svaigu, mīkstu maizi, bet der, protams, arī jau sacietējusi.
Maizi sagriez vai saplucini neregulāra izmēra gabaliņos un apslaki ar eļļu.
Liec cepamtraukā un cepeškrāsnī viegli apgrauzdē 4–6 minūtes.
Tikmēr sakul olas un pielej pienu, pievieno sāli.
Cepamtrauku izņem no krāsns un ielej tajā olu masu.
Cep vēl 7 minūtes.
Pārkaisi ar sagrieztiem lociņiem un pasniedz siltu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Fritata ar dārzeņiem

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaļās vafeles

30min • Vidēji grūti