Kraukšķīgā vista

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Kraukšķīgā vista

Sastāvdaļas

  • Vistas filejas (plakaniski pārgrieztas uz pusēm)
     4 gabali
  • Sāls
     1 tējk.
  • Malti melnie pipari
     0.5 tējk.
  • Olas (sakultas)
     2 gab.
  • Milti
     100 g
  • Paprikas pulveris
     0.5 tējk.
  • Rīvmaize
     100 g
  • Rīvēts Parmas siers
     100 g
  • Kaltēts baziliks
     1 tējk.
  • Kaltēta raudene
     1 tējk.
  • Olīveļļa (cepšanai)
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Piešķir otru elpu apkaltušajai maizei! Izmēģini ātrās vakariņas, kas priecēs gan lielos, gan mazos – kraukšķīgo vistu rīvmaizes panējumā.

Recepte tapusi sadarbībā ar Hanzas Maiznīca.

Uzkarsē krāsni līdz 200ºC temperatūrai.
Vistas filejas gabalus ierīvē ar sāli un pipariem.
Vienā traukā ber miltus, otrā traukā liec sakultas olas, trešajā traukā ber rīvmaizi, kas sajaukta ar Parmas sieru.
Pie miltiem pievieno paprikas pulveri, kaltētu baziliku un raudeni.
Katru filejas gabalu vispirms apviļā miltos, tad olās un tad rīvmaizes un siera maisījumā.
Kārto uz cepešpannas.
Pāri pārslaki olīveļļu.
Cep 10 minūtes, tad pagriez otrādi un cep vēl 10 minūtes.
Pasniedz ar svaigiem salātiem vai kādām citām piedevām.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli