Kraukšķīgā vista

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Kraukšķīgā vista

Sastāvdaļas

  • Vistas filejas (plakaniski pārgrieztas uz pusēm)
     4 gabali
  • Sāls
     1 tējk.
  • Malti melnie pipari
     0.5 tējk.
  • Olas (sakultas)
     2 gab.
  • Milti
     100 g
  • Paprikas pulveris
     0.5 tējk.
  • Rīvmaize
     100 g
  • Rīvēts Parmas siers
     100 g
  • Kaltēts baziliks
     1 tējk.
  • Kaltēta raudene
     1 tējk.
  • Olīveļļa (cepšanai)
     50 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Piešķir otru elpu apkaltušajai maizei! Izmēģini ātrās vakariņas, kas priecēs gan lielos, gan mazos – kraukšķīgo vistu rīvmaizes panējumā.

Recepte tapusi sadarbībā ar Hanzas Maiznīca.

Uzkarsē krāsni līdz 200ºC temperatūrai.
Vistas filejas gabalus ierīvē ar sāli un pipariem.
Vienā traukā ber miltus, otrā traukā liec sakultas olas, trešajā traukā ber rīvmaizi, kas sajaukta ar Parmas sieru.
Pie miltiem pievieno paprikas pulveri, kaltētu baziliku un raudeni.
Katru filejas gabalu vispirms apviļā miltos, tad olās un tad rīvmaizes un siera maisījumā.
Kārto uz cepešpannas.
Pāri pārslaki olīveļļu.
Cep 10 minūtes, tad pagriez otrādi un cep vēl 10 minūtes.
Pasniedz ar svaigiem salātiem vai kādām citām piedevām.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes