Kraukšķīgās olas

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Kraukšķīgās olas
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Olas
     5 gab.
  • Kviešu milti
     3 ēdamk.
  • Jaukta maltā gaļa
     350 g
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Kapāti pētersīļi
      1 sauja
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Ola (apviļāšanai)
     1 gab.
  • Rīvmaize
     200 g
  • Eļļa (fritēšanai)
     1 L

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Kraukšķīgās olas

Vāri olas verdošā sālsūdenī 10 minūtes, atdzesē, nolobi un apviļā miltos.
Malto gaļu sajauc ar sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, zaļumiem, sāli un pipariem, samīci.
Masu plānā kārtiņā pielipini apkārt miltos apviļātai olai.
Sakul olu un iemērc tajā gaļas bumbiņu, tad to apviļā rīvmaizē, lai pārklājas vienmērīgi, un fritē vai cep lielā eļļas daudzumā aptuveni 5–7 minūtes, kamēr tā zeltaini brūna.
Pasniedz ar majonēzi, krējuma-sinepju vai jogurta-zaļumu mērci.

Līdzīgas receptes

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).