Krēmīgā kartupeļu lazanja

  • Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     5 gab.
  • Sāls
     2 Tējkarotes
  • Pipari
     1 Tējkarotes
  • Kūpināta gaļa (šķiņķis)
     8 šķēlīte (-s)
  • Siers
     8 šķēlīte (-s)
  • Bekons
     5 šķēlīte (-s)
  • Svaigi pētersīļi
     10 g
  • Siers Mozzarella (sarīvēts)
     200 g
  • Saldais krējums
     235 ml
  • Olas
     2 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda cepeškrāsni līdz 180° C.

Sagriež nomizotus kartupeļus ½ cm biezās šķēlēs un iemet bļodā. Apber ar sāli un pipariem un samaisa.

Ieeļļotā dziļā cepampannā liek slāni ar kartupeļiem, tad gaļas šķēles un tad siera šķēles. Tad atkal kartupeļus, gaļu, sieru un apber ar drupinātu bekonu (saceptu, smalki sagrieztu). Bekona slāni pārber ar pētersīļiem. Liek vēl vienu kārtu ar kartupeļiem un dāsni pārber ar rīvētu mocarellas sieru.

Bļodā sakuļ olas ar saldo krējumu. Tad pārlej pāri kārtojumam.

Liek cepties uz 40 minūtēm ar abpusējo apdedzi, līdz siers ir zeltaini brūns.

Saistītās receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas pannas pasta

25min • Viegli

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Njoki ar garnelēm un ikriem

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes