Krēmīgā tomātu pasta

  • Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Makaroni
     500 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Tomāti
     500 g
  • Tomātu pasta
     1 ēdamk.
  • Oregano
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Cukurs
     2 tējk.
  • Eļļa
      cepšanai

Dekors

  • Tomāti ķiršu
      pēc garšas
  • Svaigs baziliks
      pēc garšas
  • Siers Ricotta
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vāra pastu kā norādīts uz iepakojuma - sāļā ūdenī līdz al dente.

 

Tikmēr gatavo mērci. Pannā sakarsē eļļu un sautē sīpolu apmēram 2- 3 minūtes.

Pievieno ķiploku un sautē vēl 1 minūti.

 

Pievieno tomātus un tomātu pastu.

Samazina uguni un ļauj sautēties 10 minūtes.

Pievieno oregano, sāli, piparus un cukuru.

 

Kad pasta gatava, nolej ūdeni un pievieno pastu mērcei. Kārtīgi samaisa.

 

Pasniedz ar krāsnī apceptiem čeri tomātiem*, svaigu baziliku un rikotas sieru.

*Krāsni sakarsē līdz 180°C, ieliek čeri tomātus un cep, līdz tomāti kļuvuši mīksti.

Saistītās receptes

Lingvini ar krēmīgām mīdijām

20min • Vidēji grūti

Pica Capriciosa

15min • Viegli

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli

Spagetti ar boloņas mērci

30min • Vidēji grūti

Tomātu - rikotas tarte

55min • Vidēji grūti

Baklažānu un tomātu sacepums

55min • Vidēji grūti