Krēmīgā tomātu pasta

  • Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Makaroni
     500 g
  • Sīpols
     1 gabali
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Tomāti
     500 g
  • Tomātu pasta
     1 Ēdamkarote
  • Oregano
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Cukurs
     2 Tējkarotes
  • Eļļa
      cepšanai

Dekors

  • Tomāti ķiršu
      pēc garšas
  • Svaigs baziliks
      pēc garšas
  • Siers Ricotta
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vāra pastu kā norādīts uz iepakojuma - sāļā ūdenī līdz al dente.

 

Tikmēr gatavo mērci. Pannā sakarsē eļļu un sautē sīpolu apmēram 2- 3 minūtes.

Pievieno ķiploku un sautē vēl 1 minūti.

 

Pievieno tomātus un tomātu pastu.

Samazina uguni un ļauj sautēties 10 minūtes.

Pievieno oregano, sāli, piparus un cukuru.

 

Kad pasta gatava, nolej ūdeni un pievieno pastu mērcei. Kārtīgi samaisa.

 

Pasniedz ar krāsnī apceptiem čeri tomātiem*, svaigu baziliku un rikotas sieru.

*Krāsni sakarsē līdz 180°C, ieliek čeri tomātus un cep, līdz tomāti kļuvuši mīksti.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tagliatelle ar mīdijām

20min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Pasta alla carbonara

30min • Viegli

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli