Krēmīgā tomātu pasta

  • Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Makaroni
     500 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Tomāti
     500 g
  • Tomātu pasta
     1 ēdamk.
  • Oregano
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Cukurs
     2 tējk.
  • Eļļa
      cepšanai

Dekors

  • Tomāti ķiršu
      pēc garšas
  • Svaigs baziliks
      pēc garšas
  • Siers Ricotta
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vāra pastu kā norādīts uz iepakojuma - sāļā ūdenī līdz al dente.

 

Tikmēr gatavo mērci. Pannā sakarsē eļļu un sautē sīpolu apmēram 2- 3 minūtes.

Pievieno ķiploku un sautē vēl 1 minūti.

 

Pievieno tomātus un tomātu pastu.

Samazina uguni un ļauj sautēties 10 minūtes.

Pievieno oregano, sāli, piparus un cukuru.

 

Kad pasta gatava, nolej ūdeni un pievieno pastu mērcei. Kārtīgi samaisa.

 

Pasniedz ar krāsnī apceptiem čeri tomātiem*, svaigu baziliku un rikotas sieru.

*Krāsni sakarsē līdz 180°C, ieliek čeri tomātus un cep, līdz tomāti kļuvuši mīksti.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas pannas pasta

25min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Njoki ar garnelēm un ikriem

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīts kāposts

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti