Sastāvdaļas
Marināde
-
Sausais baltvīns2 ēdamk.
-
Sojas mērce2 ēdamk.
-
Kukurūzas ciete1 tējk.
-
Atkauloti cāļu šķinķi500 g
Stir Fry
-
Rīsu etiķis2 ēdamk.
-
Gaišā sojas mērce1 ēdamk.
-
Brūnais cukurs1.5 tējk.
-
Vīnogu kauliņu eļļa2 ēdamk.
-
Paprika1 gab.
-
Čili pipari8-10 mazie vai 3 lielie
-
Ķiploks1 gabali
-
Ingvers4 cm
-
Svaigi malti melni pipari1.5 tējk.
-
Grauzdēti nesālīti zemesrieksti175 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kung Pao vista
Gatavo marinādi vistai. Mazā bļodā samaisi kopā sojas mērci, kukurūzas cieti un baltvīnu. Pievieno vidēja lieluma cāļu šķinķu gabaliņus bez ādas. Atstāj uz 10-30 minūtēm ievilkties.
Kamēr vista marinējas, pagatavo mērci - mazā bļodā samaisi rīsu etiķi, sojas mērci, cukuru un noliec malā.
Uzkarsē wok pannā eļļu. Tai pievieno cāļu šķinķus un cep, ik pa laikam apmaisot, līdz paliek zeltaini brūni, apmēram 3-4 minūtes, bet neizcepot tos līdz galam. Cāļa gabaliņus izņem no pannas un noliec uz atsevišķa šķīvja.
Wok pannā lej eļļu un pievieno papriku. Cep vidēji augstā temperatūrā apmēram 3 minūtes, līdz paliek viegli brūna un kraukšķīga. Pievieno čili, ingveru, ķiploku un piparus. Gatavo, nepārtraukti maisot, līdz čili kļūst viegli apgrauzdēti.
Pannā pievieno vistu un sagatavoto mērci. Vāri, līdz šķidrums gandrīz iztvaikojis. Beigās pieber zemesriekstus un iemaisi mērcē.
Pasniedz karstu ar rīsu nūdelēm.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.