Laša un cukīni iesms

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Laša un cukīni iesms
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Laša fileja
     250 g
  • Cukīni
     1 gab.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Citrons
     1 gab.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Malti pipari
     1 tējk.
  • Cukurs
     0.5 tējk.

Mērcei

  • Turku jogurts
     300 g
  • Gurķis
     1 gab.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Piparmētras
     2 sauja (-s)
  • Zaļumi
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Laša fileju sagriez nelielos kubiņos
Saskuj plānās strēmelēs cukīni.
Abus aplej ar eļļu, laima vai citrona sulu, pievieno sāli, cukuru un piparus.
Viegli apviļā marinādē un spraud uz iesmiem.
Iesmus cep uz grila vidēji 10 minūtes.
Pagatavo mērci: sarīvē gurķi, apber ar sāli.
Paturi 2 minūtes un izspied lieko ūdeni.
Sausam gurķim pievieno rīvētu ķiploku, kapātus zaļumus, jogurtu un sāli.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes