Lauku tipa maize ar kaltētiem tomātiem

  • Gatavošana 3h 5min
  • Viegli
Lauku tipa maize ar kaltētiem tomātiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Raugs
     10 g
  • Sāls
     2 Tējkarotes
  • Cukurs
     1 Tējkarotes
  • Silts ūdens
     400 ml
  • Olu dzeltenumi
     4 gab.
  • Saulē kaltētie tomāti eļļā
      10 gab.
  • Eļļa no tomātiem
     30 ml
  • Kviešu milti
     900 g
  • Čuguna katls ar vāku
     

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Raugu sajauc ar sāli un cukuru un aplej ar siltu ūdeni, ideāli būtu 36 grādu temperatūrā.

Ļauj raugam atdzīvoties 5 minūtes.

Pa to laiku sasmalcini tomātus un sajauc ar eļļu un olu dzeltenumiem.

Pievieno ūdenim un iejauc miltus.

Kārtīgi izmīci mīklu, līdz tā nelīp pie rokām, un, ja nepieciešams, pievieno papildus miltus.

Liec čuguna katlā un apklāj ar dvieli.

Noliec siltā vietā uz 1 h, lai mīkla rūgst.

 

Karsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, iegriez mīklā strīpas un uzliec katlam vāku. 

Cep cepeškrāsnī 1 h 20 minūtes, noņem vāku un turpini cept vēl 30 minūtes. 

Atdzesē pirms griez.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti

Dārzeņu maize

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Antipasti

5min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Siera sodas maize

40min • Viegli