Lauku tipa maize ar kaltētiem tomātiem

  • Gatavošana 3h 5min
  • Viegli
Lauku tipa maize ar kaltētiem tomātiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Raugs
     10 g
  • Sāls
     2 tējk.
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Silts ūdens
     400 ml
  • Olu dzeltenumi
     4 gab.
  • Saulē kaltētie tomāti eļļā
      10 gab.
  • Eļļa no tomātiem
     30 ml
  • Kviešu milti
     900 g
  • Čuguna katls ar vāku
     

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Raugu sajauc ar sāli un cukuru un aplej ar siltu ūdeni, ideāli būtu 36 grādu temperatūrā.

Ļauj raugam atdzīvoties 5 minūtes.

Pa to laiku sasmalcini tomātus un sajauc ar eļļu un olu dzeltenumiem.

Pievieno ūdenim un iejauc miltus.

Kārtīgi izmīci mīklu, līdz tā nelīp pie rokām, un, ja nepieciešams, pievieno papildus miltus.

Liec čuguna katlā un apklāj ar dvieli.

Noliec siltā vietā uz 1 h, lai mīkla rūgst.

 

Karsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, iegriez mīklā strīpas un uzliec katlam vāku. 

Cep cepeškrāsnī 1 h 20 minūtes, noņem vāku un turpini cept vēl 30 minūtes. 

Atdzesē pirms griez.

Saistītās receptes

Zicca pīrāgs

1h 35min • Vidēji grūti

Piparkūku riekstiņi

1h • Vidēji grūti

Piparkūku namiņš

1h 30min • Vidēji grūti

Tumšā rūgušpiena maize

1h 30min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Paipalolas anšoviem

30min • Viegli