Lavandas medus aukstā latte

  • Gatavošana 8h
  • Vidēji grūti
Lavandas medus aukstā latte
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Sastāvdaļas

Lavandas sīrups

  • Kaltēta lavanda
     1 Tējkarotes
  • Cukurs
     100 g
  • Ūdens
     100 ml
  • Medus
     2 Ēdamkarote

“Cold-brew” kafijas koncentrāts

  • Malta kafija
     120 g
  • Auksts ūdens
     1 L

Dzēriens

  • Lavandas-medus sīrups
     1.5 Tējkarotes
  • “Cold-brew” kafijas koncentrāts
     100 ml
  • Piens vai tā alternatīva
     100 ml
  • Ledus
     1 glāze (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pavasaris asociējas ar ziediem un siltumu – un šīs divas nianses ir iespējams apvienot gardā sezonālā kafijas dzērienā. Recepte prasa nedaudz sagatavošanās, taču tās gaitā apgūsi ne tikai konkrēto recepti, bet arī “cold-brew” koncentrāta pagatavošanu, kas noderēs citos kafijas dzērienos!

Sagataves pagatavo iepriekšējā dienā.
Uzvāri sīrupu – sastāvdaļas liec katliņā un uz lēnas uguns sildi līdz, izkusis cukurs, un tad vēl 7 minūtes. Noņem no uguns un pilnīgi atdzesē pirms lietošanas.
Pagatavo kafijas koncentrātu – liec kafiju un aukstu ūdeni pietiekami lielā traukā un ļauj tai nakti (8–16 stundas) ievilkties. No rīta atdali kafiju no biezumiem. Šo koncentrātu ledusskapī var uzglabāt pat līdz 2 nedēļām.
Pagatavo dzērienu: 300ml glāzē liec ledu, pievieno sīrupu, kafiju un pienu vai tā alternatīvu.
Kārtīgi samaisi un baudi!

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Midsummer Gin Tonic

6min • Viegli
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Cucumber Spritz

10min • Viegli
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Gin & It

6min • Viegli
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Cafe con miel

5min • Viegli
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes