Sastāvdaļas
Lavandas sīrups
-
Kaltēta lavanda1 Tējkarotes
-
Cukurs100 g
-
Ūdens100 ml
-
Medus2 Ēdamkarote
“Cold-brew” kafijas koncentrāts
-
Malta kafija120 g
-
Auksts ūdens1 L
Dzēriens
-
Lavandas-medus sīrups1.5 Tējkarotes
-
“Cold-brew” kafijas koncentrāts100 ml
-
Piens vai tā alternatīva100 ml
-
Ledus1 glāze (-s)
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pavasaris asociējas ar ziediem un siltumu – un šīs divas nianses ir iespējams apvienot gardā sezonālā kafijas dzērienā. Recepte prasa nedaudz sagatavošanās, taču tās gaitā apgūsi ne tikai konkrēto recepti, bet arī “cold-brew” koncentrāta pagatavošanu, kas noderēs citos kafijas dzērienos!
Sagataves pagatavo iepriekšējā dienā.
Uzvāri sīrupu – sastāvdaļas liec katliņā un uz lēnas uguns sildi līdz, izkusis cukurs, un tad vēl 7 minūtes. Noņem no uguns un pilnīgi atdzesē pirms lietošanas.
Pagatavo kafijas koncentrātu – liec kafiju un aukstu ūdeni pietiekami lielā traukā un ļauj tai nakti (8–16 stundas) ievilkties. No rīta atdali kafiju no biezumiem. Šo koncentrātu ledusskapī var uzglabāt pat līdz 2 nedēļām.
Pagatavo dzērienu: 300ml glāzē liec ledu, pievieno sīrupu, kafiju un pienu vai tā alternatīvu.
Kārtīgi samaisi un baudi!
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Marinējumi
Pīrāgi
Smūtiji
Boles
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Lieto ar mēru
Mājās gatavota maize