Lazanja ar baklažāniem un rikotu
-
Gatavošana 1h 15min
-
Vidēji grūti

Sastāvdaļas
Lazanja
-
Baklažāni2 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Paprika2 gab.
-
Piparipēc garšas
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Sarkanais sīpols1 gab.
-
Konservēti tomāti390 g
-
Rozmarīns2 tējk.
-
Vīna etiķis1 ēdamk.
-
Lazanjas plāksnes200 g
-
Rikotas siers250 g
Salāti
-
Baltās pupiņas (konservētas)380 g
-
Sīpols1 gab.
-
Tomāti4 gab.
-
Baziliks0.5 bunte (-s)
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Balzamiko etiķis (vai vīna etiķis)1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Lazanja ar baklažāniem un rikotu
Uzkarsē krāsni līdz 250°C.
Baklažānu sagriež 1 cm šķēlēs, uzkaisa sāli un atstāj istabas temperatūrā apmēram 10 minūtes. Smalki sagriež papriku.
Noslauka baklažānu šķēles ar papīra dvieli. Sajauc papriku un baklažānu kopā ar olīveļļu. Apkaisa ar pipariem. Ieliek dārzeņus uz pannas un cep apmēram 20 minūtes, līdz tie sāk skaisti apbrūnināties. Izņem dārzeņus no krāsns un samazina temperatūiru līdz 225°C.
Nomizo un sagriež sīpolu, apcep katliņā. Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus un rozmarīnu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pievieno etiķi.
Kārto lazanju - cepšanas trauka apakšpusē uzliek nedaudz mērces, pievieno lazanjas plāksnes, dārzeņus un ielej tomātu mērci. Virsū liek rikotas sieru. Cep cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes (līdz lazanjas plāksnes ir mīkstas).
Pagatavo salātus. Notecina pupiņu šķidrumu. Tad sasmalcina tomātus un sīpolu. Visu samaisa, pievieno baziliku, pievieno eļļu un etiķi. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.