Lazanjas kūka

  • Gatavošana 1h 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Cepamrīki

  • Metāla karstumizturīga bļoda
     1 gab.
  • Cepampapīrs
      pēc nepieciešamības

Pamatēdiens

  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Sīpols
     0.5 gab.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Liellopa maltā gaļa
     450 g
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Pipari
     1 Tējkarotes
  • Tomātu mērce
     425 g
  • Tomātu pasta
     85 g
  • Siers Ricotta
     425 g
  • Svaigs baziliks
     10 g
  • Ola (liela)
     1 gab.
  • Rīvēts parmezāns
     50 g
  • Lazanjas plāksnītes
     15 gabali
  • Siers Mozzarella
     200 g

Mērce

  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Milti
     2 ēdamk.
  • Piens
     360 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Rīvēts parmezāns
     30 g

Pasniegšanai

  • Svaigs baziliks
      pēc izvēles
  • Rīvēts parmezāns
      pēc izvēles

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 190°C

Novāra lazanjas plāksnes (apmēram 15-20, atkarībā no bļodas un plāksnīšu lieluma)

Pannā uzsilda olīveļļu. Pievieno sagrieztus sīpolus un ķiploka daiviņas. Apcep kādas 3-4 minūtes.

Pievieno malto gaļu, sāli un piparus, cep, līdz šķidrums ir izgarojis. Apmēram 10-12 min.

Pievieno tomātu mērci un tomātu pastu, tad samazina uguni un ļauj pasautēties apmēram 15 min. Noņem no uguns.

Mazā bļodā savieno rikotu, baziliku, olu un parmezānu. Samaisa.

Lielā metāla bļodā ieziež eļļu, izklāj cepampapīru un vēlreiz ieziež ar eļļu.

Tad izklāj novārītas lazanjas plāksnītes tā, lai nav šķirbas.

Kārto sākumā pusi no mocarellas siera (50g).

Tad pusi no visas gaļas un pārklāj ar lazanjas plāksnēm.

Tad liek visu rikotas siera maisījumu un atkal lazanjas plaksnītes.

Tad liek pārējo gaļu un to visu pārklāj ar atlikušo mocarellu.

Liek lazanjas plāksnītes un pārējās pārloka pāri.

Liek cepties 45 minūtes.

Tikmēr gatavo mērci. Mazā katliņā izkausē sviestu.

Kad sviests izkusis, pievieno miltus un maisa ar putojamo slotiņu nepārtraukti.

Tad pielej pienu un turpina maisīt, līdz mērce sāk sabiezēt.

Pievieno sāli un piparus, un parmezāna sieru, kārtīgi samaisa. Noņem no uguns.

Izņem lazanjas bļodu un apgāž otrādi. Noņem bļodu un noņem cepampapīru.

Kūku aplej ar mērci un pārkaisa ar baziliku.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas pannas pasta

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Njoki ar garnelēm un ikriem

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu tarte ar kazas sieru

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes