Lēni gatavota liellopa gaļa tomātu mērcē

  • Gatavošana 3h 15min
  • Vidēji grūti
Lēni gatavota liellopa gaļa tomātu mērcē
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Liellopa kakla karbonādes
     800 g
  • Liellopa buljons
     400 ml
  • Tomāti
     600 g
  • Ingvers
     1 Ēdamkarote
  • Sīpoli
     2 gabali
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Kaltēts baziliks
     1 Tējkarotes
  • Raudene
     1 Tējkarotes
  • Tomātu pasta
     2 Ēdamkarote
  • Brūnais cukurs
     1 Ēdamkarote
  • Balzamiko etiķis
     1 Tējkarotes
  • Sviests
     20 g
  • Olīveļļa
     30 ml

Dekors

  • Kāposti Savojas
     1 Gabali
  • Sviests
     1 Ēdamkarote
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Sezama sēklas
     1 Ēdamkarote
  • Lavašs
     2 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu sagriez lielos gabalos un apcep olīveļļā ar sviestu.

Pievieno sagrieztu sīpolu un ķiploku.

Cep, līdz gaļa ir karamelizējusies.

Pievieno rīvētu ingveru un tomātu pastu un sautē vēl 3 minūtes.

Pielej buljonu, pievieno garšvielas un sablendētus tomātus.

Sagaidi, kad sāk vārīties, un samazini temperatūru uz pusi.

Sautē vēl vismaz 1,5 - 2,5 stundas, līdz gaļa ir kļuvusi mīksta un mērce bieza.

 

Pirms pasniegšanas lavašu apgrauzdē cepeškrāsnī.

 

Savojas kāpostu sagriez gabalos un sautē sviestā un olīveļļā, pievienojot sezama sēkliņas un sāli.

 

Pasniedz atsevišķos traukos, lai lavašs neizmirkst. Lauz lavašu, uzliec kāposta lapu un gaļu un ēd kā uzkodu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas kebabs uz grila

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa zupa ar sarkanvīnu

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes