Lēni gatavota liellopa gaļa tomātu mērcē

  • Gatavošana 3h 15min
  • Vidēji grūti
Lēni gatavota liellopa gaļa tomātu mērcē
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Liellopa kakla karbonādes
     800 g
  • Liellopa buljons
     400 ml
  • Tomāti
     600 g
  • Ingvers
     1 ēdamk.
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Kaltēts baziliks
     1 tējk.
  • Raudene
     1 tējk.
  • Tomātu pasta
     2 ēdamk.
  • Brūnais cukurs
     1 ēdamk.
  • Balzamiko etiķis
     1 tējk.
  • Sviests
     20 g
  • Olīveļļa
     30 ml

Dekors

  • Kāposti Savojas
     1 gab.
  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Sezama sēklas
     1 ēdamk.
  • Lavašs
     2 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu sagriez lielos gabalos un apcep olīveļļā ar sviestu.

Pievieno sagrieztu sīpolu un ķiploku.

Cep, līdz gaļa ir karamelizējusies.

Pievieno rīvētu ingveru un tomātu pastu un sautē vēl 3 minūtes.

Pielej buljonu, pievieno garšvielas un sablendētus tomātus.

Sagaidi, kad sāk vārīties, un samazini temperatūru uz pusi.

Sautē vēl vismaz 1,5 - 2,5 stundas, līdz gaļa ir kļuvusi mīksta un mērce bieza.

 

Pirms pasniegšanas lavašu apgrauzdē cepeškrāsnī.

 

Savojas kāpostu sagriez gabalos un sautē sviestā un olīveļļā, pievienojot sezama sēkliņas un sāli.

 

Pasniedz atsevišķos traukos, lai lavašs neizmirkst. Lauz lavašu, uzliec kāposta lapu un gaļu un ēd kā uzkodu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīts kāposts

2h • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sīpolu tarte

20min • Vidēji grūti