Lieldienu sendviči

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Lieldienu sendviči
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Kazas siera sendvičam

  • Kazas siers ar garoziņu
      4 ripiņas
  • Baltmaize
      8 ripiņas
  • Pesto
     4 tējk.
  • Vīģu ievārījums
     2 tējk.
  • Biešu salātu lapas
      dekoram

Vistas sendvičam

  • Kūpināta vistas fileja
      4 ripiņas
  • Marinēta paprika
      4 ripiņas
  • Svaigais siers
     60 g
  • Saulē kaltēti tomāti
     20 g
  • Rudzu maize
      8 ripiņas
  • Zaļumi
      dekoram

Avokado un garneļu sendvičam

  • Svaigais siers
     30 g
  • Mīksts avokado
     0.25 gabali
  • Garneles
     1 sauja (-s)
  • Citrona sula
     0.25 tējk.
  • Gurķis
     4 šķēlīte (-s)
  • Saldskābā maize
      8 ripiņas
  • Dīgsti
      dekoram

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lieldienu sendviči

Sagatavo maizes ripiņas, nedaudz apslaki ar eļļu un viegli apcep.
Svaigajam sieram pievieno sasmalcinātus saulē kaltētus tomātus un garšvielas.
Avokado nomizo, sasmalcini, pārslaki ar citronu sulu, pārkaisi garšvielas, čili un sajauc ar svaigo sieru.

Uz rudzu maizes ripiņām liec tomātu krēmu, tad vistas šķēli, paprikas šķēli, salātu lapu un pa virsu – maizes šķēli ar krēmu. Saspied kopā.

Uz saldskābās maizes liec avokado krēmu, tad garneles, nedaudz krēma, gurķi, dīgstus un maizes šķēli ar krēmu, saspied kopā.

Kazas sieru apcep uz pannas, lai tas nedaudz pakūst.
Uz vienas pusītes baltmaizes liec vīģu ievārījumu, uz otras pesto, tad liec kazas sieru un pa virsu baltmaizes ripiņu ar vīģu ievārījumu, saspied kopā.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli

Aperol Spritz

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti