Liellopa sautējums ar brendiju
-
Gatavošana 2h 40min
-
Viegli

Sastāvdaļas
-
Liellopa gaļa1 kg
-
Burkāni2 gab.
-
Selerijas kāti2 gab.
-
Sīpoli2 gab.
-
Ķiploki4 daiva (-s)
-
Šampinjoni500 g
-
Brendijs70 ml
-
Tomāti savā sulā800 g
-
Liellopa buljons400 ml
Garšvielas
-
Paprikas pulveris1 ēdamk.
-
Kaltēts rozmarīns1 tējk.
-
Kaltēts timiāns1 tējk.
-
Eļla apcepšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sautējums ar izsmalcinātu brendija un garšaugu buķeti. Perfekta izvēle īpašām maltītēm!
Sagriez liellopa gaļu vidēja lieluma gabaliņos. Nomizo un sagriez dārzeņus nelielos gabaliņos.
Šampinjonus pārgriez uz pusēm vai ceturtdaļās. Uzkarsē čuguna vai cita veida katlu, ielej tajā eļļu un apcep dārzeņus un sēnes.
Kad tie apbrūnināti, izņem no katla. Tajā pašā katlā apcep liellopa gaļu, pievieno atpakaļ dārzeņus, pielej brendiju un izdedzina alkoholu.
Pievieno garšvielas, ielej tomātu mērci un buljonu. Uzliec katlam vāku, samazini temperatūru un vāri vismaz 1–2 stundas, ik pa laikam apmaisot un, ja nepieciešams, pievienojot ūdeni.
Ja izmanto čuguna katlu, ieliec to cepeškrāsnī uz 170–185 °C un ļauj ēdienam lēni gatavoties 2 stundas bez īpašas pieskatīšanas.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.