Liellopa un tumšā alus sautējums

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli
Liellopa un tumšā alus sautējums
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Liellopa karbonāde
     600 g
  • Burkāni
     3 gabali
  • Portobello sēnes
     3 gabali
  • Pētersīļi
      buntīte
  • Sviests
     2 Ēdamkarote
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote
  • Ķiploks
     5 daiva (-s)

Gatavošanai spiediena katlā

  • Čili pipars
      1 gab.
  • Tumšā sojas mērce
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Tumšais alus
     400 ml
  • Laima sula
     1 gabali
  • Tomātu biezenis
     1 Ēdamkarote
  • Cukurs
     1 Tējkarotes
  • Ingvers
     1 Tējkarotes

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā apcep gabalos sagrieztu liellopa gaļu. 

Cep, līdz tā apbrūninās pilnībā. 

Liec to spiediena katlā, pievieno visas tam paredzētās sastāvdaļas un vāri 30 minūtes. 

Parastā katlā būs jāvāra 1 h vai kamēr liellops kļūst mīksts, ik pa laikam pievienojot papildu ūdeni vai alu.

Kad liellops novārījies, noņem vāku un ļauj mērcei lēnām reducēties. 

Pannā apcep burkānus ar sēnēm un pievieno sautējumam.

Kad sautējuma šķidrums jau novārījies līdz nepieciešamajam biezumam, pievieno sakapātus pētersīļus un pasniedz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sautēta truša gaļa

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa zupa ar sarkanvīnu

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas kebabs uz grila

20min • Vidēji grūti