Liellopa un tumšā alus sautējums

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli
Liellopa un tumšā alus sautējums
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Liellopa karbonāde
     600 g
  • Burkāni
     3 gab.
  • Portobello sēnes
     3 gabali
  • Pētersīļi
      buntīte
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     5 daiva (-s)

Gatavošanai spiediena katlā

  • Čili pipars
      1 gab.
  • Tumšā sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Tumšais alus
     400 ml
  • Laima sula
     1 gab.
  • Tomātu biezenis
     1 ēdamk.
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Ingvers
     1 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā apcep gabalos sagrieztu liellopa gaļu. 

Cep, līdz tā apbrūninās pilnībā. 

Liec to spiediena katlā, pievieno visas tam paredzētās sastāvdaļas un vāri 30 minūtes. 

Parastā katlā būs jāvāra 1 h vai kamēr liellops kļūst mīksts, ik pa laikam pievienojot papildu ūdeni vai alu.

Kad liellops novārījies, noņem vāku un ļauj mērcei lēnām reducēties. 

Pannā apcep burkānus ar sēnēm un pievieno sautējumam.

Kad sautējuma šķidrums jau novārījies līdz nepieciešamajam biezumam, pievieno sakapātus pētersīļus un pasniedz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Vistas fileja ar krēmīgo biezeni

40min • Vidēji grūti

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli

3 marinādes gaļai

2h • Viegli

Tomātu - rikotas tarte

55min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes