Liellopa un tumšā alus sautējums

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli
Liellopa un tumšā alus sautējums
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Liellopa karbonāde
     600 g
  • Burkāni
     3 gab.
  • Portobello sēnes
     3 gabali
  • Pētersīļi
      buntīte
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     5 daiva (-s)

Gatavošanai spiediena katlā

  • Čili pipars
      1 gab.
  • Tumšā sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Tumšais alus
     400 ml
  • Laima sula
     1 gab.
  • Tomātu biezenis
     1 ēdamk.
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Ingvers
     1 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā apcep gabalos sagrieztu liellopa gaļu. 

Cep, līdz tā apbrūninās pilnībā. 

Liec to spiediena katlā, pievieno visas tam paredzētās sastāvdaļas un vāri 30 minūtes. 

Parastā katlā būs jāvāra 1 h vai kamēr liellops kļūst mīksts, ik pa laikam pievienojot papildu ūdeni vai alu.

Kad liellops novārījies, noņem vāku un ļauj mērcei lēnām reducēties. 

Pannā apcep burkānus ar sēnēm un pievieno sautējumam.

Kad sautējuma šķidrums jau novārījies līdz nepieciešamajam biezumam, pievieno sakapātus pētersīļus un pasniedz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīts kāposts

2h • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sīpolu tarte

20min • Vidēji grūti